Home Maatschappelijke Reality VR-gedragstherapieplatform Floreo ontvangt 10 miljoen dollar

VR-gedragstherapieplatform Floreo ontvangt 10 miljoen dollar

door Anne van den Berg

Floreo ontvangt 10 miljoen dollar aan financiering voor de ontwikkeling van hun VR-gedragstherapieplatform. Ze ontvangen deze financiering van Autism Impact Fund, Disability Opportunity Fund en Felton Group. Ze hebben ook aangekondigd samen te werken met CareSource om de voordelen te bestuderen van het gebruik van VR bij patiënten die thuis- en gemeenschapsdiensten ontvangen.

Floreo biedt een VR-gedragstherapieplatform om mensen met autisme, ADHD, angst en andere aandoeningen te helpen. Op het platform leren de patiënten zelfstandig wonen, communicatieve, sociale en emotionele regulatie. Om Floreo te ondersteunen in hun missie om deze individuen te helpen, hebben Autism Impact Fund, Disability Opportunity Fund en Felton Group het bedrijf gefinancierd met in totaal $ 10 miljoen.

Tijdelijke CPT III-code

De financiering volgt een Categorie III Current Procedural Terminology Code (CPT) van de American Medical Association voor het gebruik van VR-technologie om te helpen bij therapie. Met de code kunnen zorgprofessionals hun gebruik van VR als onderdeel van therapie als praktijkkosten melden. De CPT III-codes zijn tijdelijke codes die worden gebruikt om opkomende technologieën, procedures en diensten te melden. De code gaat in januari 2023 in.

Het bedrijf kondigde ook een samenwerking aan met managed zorgorganisatie CareSource om de voordelen te onderzoeken van het gebruik van virtual reality bij patiënten die thuis- en gemeenschapsdiensten ontvangen. Ze zijn voor dit onderzoek een pilotprogramma gestart met het Arkansas Support Network.

Financiering voor VR-gedragstherapieplatform

“Floreo’s visie is een wereld die open en toegankelijk is voor elke neurodiverse persoon en deze nieuwe financieringsronde onder leiding van Tenfore Holdings stelt ons in staat ons VR-gedragstherapieplatform verder op te schalen om meer individuen en families te bereiken die kunnen profiteren van onze technologie,” zei Vijay Ravindran, Floreo’s oprichter en CEO, in een verklaring. “Bovendien zijn de CPT-code van de American Medical Association en onze pilot met CareSource het bewijs van de levensvatbare terugbetalingsroutes van ons virtual reality-systeem voor een breed scala aan patiënten.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant