Home Gewapende Reality Interpol levert metaverse voor politie

Interpol levert metaverse voor politie

door Anne van den Berg

Interpol heeft de eerste metaverse voor politie ontwikkeld. De metaverse biedt een virtuele kopie van het secretariaat-generaal in Lyon, Frankrijk. Gebruikers kunnen via hun avatars in contact komen met andere agenten en trainingen volgen in forensisch onderzoek en andere politievaardigheden. De organisatie werkt samen met Meta en Microsoft om deze metaverse te ontwikkelen.

De Interpol’s metaverse voor politie werd geïntroduceerd tijdens de 90e Algemene Vergadering in Delhi. Daar kon de Algemene Vergadering met een VR-headset de nieuwe virtuele locatie bezichtigen. Geregistreerde gebruikers kunnen echter niet alleen een virtuele rondleiding volgen; Interpol is van plan trainingen te geven in forensisch onderzoek en andere politievaardigheden. Tijdens een live demonstratie werd ook een training gegeven over de verificatie van reisdocumenten en het screenen van passagiers.

Misdaadbestrijding in een metaverse voor politie

Interpol heeft een deskundigengroep over de metaverse opgericht om de zorgen van de wereldwijde wetshandhaving te vertegenwoordigen en om ervoor te zorgen dat deze metaverse door het ontwerp veilig was. Ook bevindt de metaverse zich in de beveiligde cloud van Interpol. Volgens Interpol beginnen criminelen nu al de virtuele wereld te exploiteren. Oplichting via social engineering, gewelddadig extremisme en verkeerde informatie kunnen uitdagingen zijn, naast een aantal andere misdaden.

De metaverse heeft het potentieel om elk aspect van het dagelijks leven te veranderen. Als steeds meer gebruikers toegang krijgen tot de metaverse, breidt de lijst met misdaden waarschijnlijk ook uit, zegt Interpol. “Door deze risico’s vanaf het begin te identificeren, kunnen we samenwerken met belanghebbenden om de noodzakelijke bestuurskaders vorm te geven en toekomstige criminele markten af ​​te sluiten voordat ze volledig zijn gevormd”, zegt Madan Oberoi, Executive Director of Technology and Innovation bij Interpol.

Misschien vind je deze berichten ook interessant

1 comment

Europol brengt gevaren metaverse in kaart - Rocking Reality 28 oktober 2022 - 12:18

[…] gebied van wetshandhaving op te bouwen door training in de metaverse aan te bieden. Zo ontwikkelde Interpol al een metaverse waar agenten kunnen trainen in het screenen van passagiers. Maar ook heeft de […]

Comments are closed.