Home Maatschappelijke Reality VR helpt gedetineerden contact te maken met hun kinderen

VR helpt gedetineerden contact te maken met hun kinderen

door Anne van den Berg

Het Pennsylvania Department of Corrections gebruikt virtual reality (VR) om gedetineerde ouders te helpen contact te maken met hun kinderen. Tijdens de sessies kunnen ouders met hun kinderen kletsen terwijl ze bijvoorbeeld het internationale ruimtestation verkennen. VR helpt kinderen zo met hun ouders te verbinden in de veilige omgeving van hun eigen huis. De instelling levert de VR-headsets en het personeel volgt alle sessies om begeleiding te bieden.

Het nieuwe VR-programma van Pennsylvania Department of Corrections wordt ondersteund door het Amerikaanse Office of Juvenile Justice met een subsidie ​​van $680.000. Het geld werd gebruikt om 21 Meta Quest 2 VR-headsets te kopen, die vervolgens werden uitgedeeld aan de deelnemende instellingen, zoals Muncy, Frackville en Phoenix. Voor dit programma faciliteren organisaties als Amachi Pittsburgh en Public Health Management Corporation de bezoeken en beantwoorden ze vragen over VR of het gevangenissysteem.

VR helpt bij verbinding

VR helpt ouders en kinderen over lange afstanden met elkaar te verbinden. Kinderen hoeven de gevangenis niet in of hoeven zelfs geen lange afstanden af ​​te leggen om hun vader of moeder te ontmoeten. In totaal biedt het programma elf virtuele ervaringen die de deelnemers kunnen ontdekken terwijl ze met elkaar omgaan. Een voorbeeld van zo’n ervaring is het internationale ruimtestation. Deelnemers kunnen ook het uiterlijk van hun avatars aanpassen aan het uiterlijk van hun familie.

Het programma moet helpen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie tussen ouders en kinderen. Maar het biedt ook leerzame ervaringen. Gevangenen kunnen leren hoe ze boodschappen moeten doen, een smartphone kunnen gebruiken of leren hoe ze een appartement moeten schoonmaken. Ook is er belangrijke informatie beschikbaar over het verlaten van het gevangeniswezen. Momenteel ondersteunt het programma alleen Engels, maar in de toekomst worden meer talen toegevoegd.

Monitoring van de sessies

Tijdens het programma, dat onderdeel is van de grotere programma’s Parenting InsideOut en InsideOut Dad, is er personeel aanwezig om de sessies te monitoren. Ze kunnen begeleiding bieden met behulp van de technologie of helpen tijdens de ontmoeting zelf. Het programma is opgezet met behulp van het VR-trainingsplatform van Wrap Technologies, dat ook VR-ervaringen levert voor trainingspersoneel. Of VR helpt bij het leggen van verbindingen tussen ouder en kind, evalueert de instelling op basis van enquêtes na het bezoek. Ook gebruikt Pennsylvania State University de resultaten in een studie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant