Home Real infrastructure Pure Storage werkt aan het AI Research SuperCluster van Meta

Pure Storage werkt aan het AI Research SuperCluster van Meta

door Pieter Werner

Pure Storage gaat deelnemen aan het AI Research SuperCluster (RSC) van Meta. Meta wil dat dit RSC de snelste AI-supercomputer ter wereld wordt. RSCmoet de AI-onderzoekers van Meta helpen nieuwe en betere AI-modellen te bouwen die kunnen leren van biljoenen voorbeelden, kunnen werken in honderden verschillende talen, naadloos tekst, afbeeldingen en video samen analyseren, nieuwe augmented reality-tools ontwikkelen.

RSC is onderdeel van het computing platform metaverse, waar AI-gedreven applicaties en producten een belangrijke rol zullen spelen. Pure levert al langer technologie voor Meta. en heeft in 2017 geholpen bij het ontwerpen van de eerste generatie van Meta’s AI-onderzoeksinfrastructuur. Sindsdien is Meta blijven samenwerken met Pure.

De oplossing maakt volgens de fabrikant verwerking van grootschalige AI-workloads mogelijk met high-performance, architectonisch geoptimaliseerde oplossingen, binnen de kleinste en meest milieuvriendelijke footprint. Hiermee kunnen klanten grote hoeveelheden data uit gestructureerde en ongestructureerde bronnen verwerken met zeer hoge snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.

De Pure-oplossingen die door Meta’s RSC worden gebruikt zijn onder andere FlashArray//C, een platform met hoge capaciteit dat hyperconsolidatie en consistente single-milliseconde latency biedt voor de meest veeleisende omgevingen. Ook FlashBlade maakt er onderdeel van uit, een all-flash storageoplossing voor het consolideren van snelle file en object data.

Misschien vind je deze berichten ook interessant