Home Reality in business CES 2024: Industriële Metaverse in de spotlight

CES 2024: Industriële Metaverse in de spotlight

door Marco van der Hoeven

In zijn keynote op CES 2024 besprak Roland Busch, CEO van Siemens, de opkomst van immersive engineering als onderdeel van de industriële metaverse, waarbij de echte en digitale wereld samensmelten. “Wij stellen ons de industriële metaverse voor als een virtuele wereld die bijna niet te onderscheiden is van de werkelijkheid, waardoor mensen – samen met AI – in realtime kunnen samenwerken om uitdagingen uit de echte wereld aan te pakken.”

“Dit zal klanten in staat stellen innovatie te versnellen, duurzaamheid te verbeteren en nieuwe technologieën sneller en op grotere schaal toe te passen, wat zal leiden tot een diepgaande transformatie van hele industrieën en ons dagelijks leven. Samen met onze klanten en partners kondigt Siemens met trots nieuwe producten aan die de industriële metaverse een stap dichter bij ons allemaal zullen brengen”, aldus Roland Busch, CEO van Siemens.

“Siemens maakt de industriële metaverse toegankelijker, zodat onze klanten deze kunnen gebruiken om hun problemen in de echte wereld sneller, duurzamer en met grotere efficiëntie op te lossen – en we zullen het beschikbaar maken voor bedrijven van elke omvang, zodat iedereen zijn of haar grote ideeën omzetten in wereldveranderende innovaties”, aldus Cedrik Neike, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van Siemens Digital Industries

Immersive

Siemens en Sony werken samen aan een nieuwe oplossing die het Siemens Xcelerator-portfolio van industriële software combineert met Sony’s nieuwe systeem voor het maken van spatiale content, met het XR-head-mounted display met 4K OLED-microdisplays en controllers voor intuïtieve interactie met 3D-objecten. Dit moet de creatie van content voor de industriële metaverse een impuls geven.

De NX Immersive Designer van Siemens, die naar verwachting later in 2024 beschikbaar zal zijn, is een geïntegreerde oplossing die de NX-software van Siemens en de technologie van Sony combineert. Het brengt meeslepend ontwerp en collaboratieve productengineeringmogelijkheden naar de vlaggenschipproductengineeringoplossing van Siemens.

‘Ruimtelijke inhoud’

“Bij Sony hebben we een passie voor de allernieuwste technologieën, en op het gebied van het maken van ruimtelijke inhoud zijn we succesvol geweest in het innoveren van de manier waarop ze werken door gebruik te maken van onze eigen bewegings- en weergavetechnologieën”, aldus Yoshinori Matsumoto, Executive Deputy President en functionaris verantwoordelijk voor technologie en incubatie, Sony Corporation.

“Door onze technologieën en de expertise van Siemens op het gebied van engineering te combineren, kunnen we immersive engineering mogelijk te maken die de dagelijkse workflow van ontwerpers en ingenieurs ingrijpenend verandert. De hoogwaardige, realistische weergave en intuïtieve interactie geven makers de middelen om creatieve processen na te streven die verdere innovatie in de industriële metaverse stimuleren.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant