Home Reality in business Lufthansa-traint cabinepersoneel met Apple Vision Pro

Lufthansa-traint cabinepersoneel met Apple Vision Pro

door Marco van der Hoeven

Lufthansa Aviation Training (LAT) gaat samenwerken met Apple en 3spin Learning om hun bemanningstrainingen een moderne draai te geven. Centraal in deze vernieuwing staat Apple’s Vision Pro-technologie, die een brug slaat tussen traditionele trainingsmethoden en een interactievere aanpak met Virtual Reality (VR) en Kunstmatige Intelligentie (AI).

LAT, al een paar jaar bezig met VR in hun trainingsprogramma’s, verzorgt jaarlijks zo’n 20.000 VR-trainingen in hun hubs in Frankfurt en München. Deze nieuwe manier van trainen heeft de effectiviteit verhoogd en leidt tot kostenbesparingen. Door de inzet van Apple’s Vision Pro streeft LAT naar een nog realistischere trainingservaring, door virtuele scenario’s te mixen met echte trainingsomgevingen.

Een interessante ontwikkeling binnen dit project is de introductie van een de-escalatietrainingsmodule voor Vision Pro, een primeur in de luchtvaarttrainingswereld. Deze module gebruikt AI om allerlei passagiersgedrag na te bootsen en biedt crewleden uiteenlopende scenario’s om te oefenen. Na een uitvoerige testperiode is deze module begin februari gelanceerd in de VS.

Bij de trainingen wordt Apple’s Vision Pro ingezet voor ‘Spatial Computing’. Dit houdt in dat een virtuele vliegtuigcabine wordt gecombineerd met de fysieke ruimte van het trainingscentrum, verrijkt met AI-algoritmen om persoonlijk afgestemde leerervaringen te bieden. Instructeurs kunnen tijdens de sessies direct feedback geven en scenario’s aanpassen, wat zorgt voor unieke en levendige trainingen.

Gilad Scherpf van Lufthansa en Thomas Hoger van 3spin Learning zijn beiden enthousiast over de mogelijkheden van deze technologische samensmelting in de luchtvaarttraining. Ze benadrukken het gebruiksgemak bij het ontwikkelen van trainingsmateriaal en het potentieel voor een snelle overname van deze trainingsmethodes.

De samenwerking tussen LAT, Apple en 3spin Learning richt zich op het verder verbeteren en integreren van deze technieken in bestaande trainingsprogramma’s en het ontwikkelen van aanvullende scenario’s die aansluiten bij klantbehoeften.

Lufthansa Aviation Training, expert in het trainen van vlieg- en cabinepersoneel, heeft wereldwijd tien trainingscentra en biedt werk aan ongeveer 800 mensen. LAT bedient meer dan 250 luchtvaartmaatschappijen, waaronder de Lufthansa Group, en beheert zo’n 200 trainingstoestellen. Ook werkt LAT samen met de European Flight Academy voor vliegschoolactiviteiten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant