Home Maatschappelijke Reality Alle hardware om de Metaverse te betreden is gedoemd

Alle hardware om de Metaverse te betreden is gedoemd

door Randall van Poelvoorde

Als je de laatste ontwikkelingen op het gebied van directe herseninterfaces volgt, dan is het waarschijnlijk dat we binnen enkele jaren al in staat zullen zijn om al onze zintuigen te benaderen zonder dat we VR-brillen en andere apparaten nodig hebben.

Dit betekent dat we de Metaverse kunnen betreden zonder dat we onze zintuigen hoeven te beperken tot alleen het zien en horen. We zullen dan ook eenvoudig smaak, G-krachten en aanraking kunnen ervaren, wat de Metaverse veel eenvoudiger en realistischer zal maken.

In plaats van verschillende apparaten te gebruiken om onze zintuigen te prikkelen, zoals VR-brillen voor het zien en horen en haptische handschoenen voor het voelen, zou een directe interface ons in staat stellen om al deze zintuigen tegelijk te benaderen.

En als we dan toch bezig zijn met het realistischer maken van de Metaverse, waarom zouden we er dan niet ook seks kunnen hebben?

Of misschien zijn we dan ook wel in staat om onze hersenen te verbinden met die van anderen, zodat we voor de eerste keer in de evolutie echt samen kunnen zijn.

De meeste mensen reageren hysterisch op dit toekomstbeeld. Maar ik maak me niet druk. Mijn eigen wereld is nu ook al bepaald door de interpretatie van mijn kleine breintje. Er is nu geen werkelijkheid en straks ook niet meer. Same difference. En daarbij kan ik in de Metaverse zo lang leven als ik wil en heb ik alleen stroom nodig.

Technologie is evolutie en mijn mening doet er niet toe.

Bring it on!

Misschien vind je deze berichten ook interessant