Home Maatschappelijke Reality T-mobile werkt samen met Prisms VR voor beter onderwijs

T-mobile werkt samen met Prisms VR voor beter onderwijs

door Anne van den Berg

Door slechte en onbetrouwbare netwerkverbindingen lopen studenten op het platteland van Michigan het leren met virtual reality mis. Daarom werkt T-Mobile samen met Prisms VR, een leerplatform dat pioniert op het gebied van wiskundeonderwijs. Samen met Lenawee Intermediary School District in Michigan implementeren ze de leerprogramma’s van Prisms VR op Meta Quest 2 VR-headsets die zijn verbonden met T-Mobile 5G in 11 schooldistricten.

T-Mobile werkt samen met Prisms VR om virtual reality (VR) headsets aan te sluiten op zijn 5G-netwerk. Op deze manier willen ze leerlingen en docenten in het hele land in staat stellen interactieve wiskunde- en bètalessen te geven. Deze lessen zijn ontworpen om de kansenkloof in STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) te dichten. De eerste uitrol is gepland voor landelijk Michigan, waar ze samenwerken met Lenawee Intermediary School District.

Samenwerking tussen Prisms VR en Michigan School District

Prisms VR werkt al samen met het schooldistrict om studenten in staat te stellen blijvende vaardigheden op te bouwen in de belangrijkste wiskunde- en natuurwetenschappelijke onderwerpen van de middelbare school, terwijl ze echte problemen oplossen. Het schooldistrict in Michigan rapporteerde al een verbeterde lesbetrokkenheid en retentie, waarbij 80% van de leerlingen die deelnamen zei dat ze de concepten beter begrepen en hogere cijfers behaalden.

Het internet is echter slecht in deze plattelandsgebieden, waar in totaal 19 miljoen mensen in de Verenigde Staten mee te maken hebben. Daarom stapte T-Mobile in om de connectiviteit te verbeteren. De koerier is niet onbekend met Prisms omdat het bedrijf deel uitmaakte van het acceleratorprogramma van T-Mobile. Sinds het afstuderen van het programma in 2021 heeft T-Mobile geholpen om zijn oplossingen snel op te schalen, waaronder $ 425.000 aan financiering voor VR-headsets die tot nu toe aan 20 scholen zijn gedistribueerd.

T-Mobile 5G verbindt VR

“Een groot obstakel voor onze leraren bij het implementeren van nieuwe technologieën zoals Prisms VR is vaak te wijten aan onbetrouwbare netwerkverbindingen”, voegt Ann Smart, Educational Technology Consultant, Lenawee Intermediary School District toe. “Prisms VR kwam naar ons toe met de aanbeveling om T-Mobile 5G te gebruiken in combinatie met hun leerprogramma’s, die we gemakkelijk hebben kunnen toepassen op meer dan 15 scholen op het platteland van Michigan, met uitstekende reacties van studenten en docenten.”

T-Mobile en Prisms VR hebben samengewerkt om VR-headsets en internet te leveren, maar dit is het eerste project dat zo’n groot gebied bestrijkt. “Ons werk met Prisms VR is gewoon een ander voorbeeld van ons doel om 5G-innovatie naar iedereen te brengen”, zegt John Saw, EVP, Advanced & Emerging Technologie bij T-Mobile. “Ons 5G-netwerk is inspirerend en creëert kansen voor studenten om als nooit tevoren verbinding te maken met de wereld om hen heen, van grote steden tot kleine Amerikaanse steden.”

Leer STEM door de eigen levenservaring

CEO en oprichter van Prisms VR, Anurupa Ganguly, zegt: “Onze missie bij Prisms VR is om wiskunde relevant te maken en verbonden te maken met de wereld waarin studenten willen leven. VR aangedreven door T-Mobile 5G stelt ons in staat om de toegang tot viscerale ervaringen te democratiseren die studenten in staat stellen om verbanden te leggen met actuele en boeiende problemen en van daaruit te abstraheren tot wiskundige modellen en vergelijkingen, in plaats van procedures in een steriel vacuüm te onthouden. Met recente vorderingen op het gebied van ruimtelijk computergebruik kunnen we STEM-disciplines eindelijk leren hoe ze moeten worden onderwezen: door je eigen levenservaringen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant