Home Maatschappelijke Reality Dassault Systèmes lanceert Virtual twin voor de gezondheidszorg

Dassault Systèmes lanceert Virtual twin voor de gezondheidszorg

door Marco van der Hoeven

Dassault Systèmes heeft ‘Emma Twin’ geïntroduceerd, een avatar ontwikkeld om het bewustzijn te vergroten rondom de potentiële rol van virtuele twins in de gezondheidszorg en de toekomst van medische innovatie.

Via een omvangrijk social media-programma zal Emma Twin illustreren hoe een virtuele kopie van haar lichaam is gecreëerd, gebruikmakend van anonieme gezondheidsgegevens. Deze gegevens stellen medische professionals in staat om diverse tests uit te voeren en bieden inzicht in ziekten en de effecten van nieuwe behandelingen, wat de ontwikkeling van geoptimaliseerde behandelmethodes mogelijk maakt. Emma Twin zal deelnemen aan diverse medische onderzoeken en innovaties, waaronder klinische proeven met Medidata-oplossingen en het Living Heart- en Living Brain-project.

Informatie en Bewustwording

Emma Twin zal verhalen en informatie delen over verscheidene medische onderzoeken en innovaties, zoals hartmonitoring, bloeddrukmonitoring, en gepersonaliseerde gezichtsimplantaten, met de bedoeling de kennis en het begrip van het publiek over deze technologieën te vergroten. Daarbij zal de nadruk worden gelegd op de mogelijkheden van virtuele twins om de gezondheidszorg te transformeren en te verbeteren.

Invloed op Gezondheidszorg

Volgens Victoire de Margerie, Vice President van Dassault Systèmes, stelt Emma Twin Dassault Systèmes in staat om op een significante wijze de invloed van virtuele twins in de gezondheidszorgsector te illustreren. Ze merkt op dat virtuele twins al essentieel waren in de snelle ontwikkeling van COVID-19-vaccins en het optimaliseren van chirurgische procedures, waardoor patiënten beter inzicht krijgen in hun behandelingsmogelijkheden. Door de technologie te gebruiken wil Dassault Systèmes de aandacht vestigen op belangrijke gezondheidsuitdagingen en demonstreren hoe virtuele innovaties concrete resultaten in de werkelijke wereld kunnen bewerkstelligen.

Historie en Toekomst van Virtuele Twins

Dassault Systèmes heeft vier decennia ervaring in het ontwikkelen van virtuele twins – data-verrijkte, evoluerende 3D-modellen die de werkelijkheid met wetenschappelijke precisie nabootsen. Deze modellen spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, waaronder de auto-, bouw- en luchtvaartindustrie, waar ze worden gebruikt voor het ontwerpen, bouwen, en onderhouden van producten.

Emma Twin maakt deel uit van Dassault Systèmes’ initiatief ‘The Only Progress is Human’, gelanceerd in 2020, dat zich richt op het vergroten van bewustzijn rond maatschappelijke en ecologische uitdagingen en het stimuleren van duurzame innovaties via het gebruik van virtuele werelden in diverse domeinen, zoals stedenbouw en waterbehoud.

Misschien vind je deze berichten ook interessant