Home Real people Droom je Metaverse bij elkaar

Droom je Metaverse bij elkaar

door Randall van Poelvoorde

“Het beroep waar je voor wordt opgeleid bestaat nog niet”

Dat is een lekker motiverend uitgangspunt voor iedereen die net aan een nieuwe opleiding begint. Maar het klopt. Het klopte al heel goed toen ik ging studeren in 1813 (geen bal aan mijn opleiding gehad) maar nu al helemaal.

Technologische ontwikkelingen dicteren namelijk wat de arbeidsmarkt nodig heeft.

Zo is het nu volgens velen een briljant idee om digital designer te worden. Dat is echt een beroep van de toekomst want we gaan steeds meer in virtuele werelden leven en die moeten allemaal worden ontworpen! En niet alleen die werelden maar ook alle huizen, spullen, kleren en avatars moeten ontworpen worden. Wat een werk zal dat wel niet opleveren.

Het LOI vindt het ook relevant; zelfs op HBO niveau. Ze roepen het van de daken: “ Het HBO-programma Digital design specialist leert je om, op basis van een duidelijk omschreven opdracht, een grafisch en/of interactieontwerp te maken. Ook leer je dit uitwerken tot een (multi)mediaproduct.”

Ik ga deze bubbel maar even rap doorprikken. De hele Metaverse zal worden vormgegeven door kunstmatige intelligentie.

We zien nu al dat neurale netwerk systemen zoals Dall-e op basis van een korte tekst in een paar tellen een compleet nieuw en fotorealistisch beeld kan genereren van iets dat eigenlijk onbestaanbaar is.

Wat vind je bijvoorbeeld van mijn “grijze koalabeer die een ananas vasthoudt op de Notre Dame”?

De volgende stappen zijn al duidelijk. Je input gaat van tekst naar spraak en de output van een plaatje naar een volledige omgeving. Je kletst je eigen Metaverse omgeving realtime bij elkaar. Het wordt volstrekt lucide dromen via technologie.

En als dat kletsen je dan nog teveel werk is, dan moet je echt naar bed. Je droom is ook een soort Metaverse immers.

Misschien vind je deze berichten ook interessant