Home Maatschappelijke Reality Immersive Tech Week doet Rotterdam weer aan

Immersive Tech Week doet Rotterdam weer aan

door Marco van der Hoeven

Volgende week vindt in Rotterdam weer de Immersive Tech Week plaats, georganiseerd door VR Days Europe. Rocking Reality zal ter plekke verslag doen van dit evenement. Dit groot opgezette evenement, georganiseerd door de VRDays Foundation in samenwerking met de Doelen, Gemeente Rotterdam, Creative Europe en andere partijen, richt zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van immersive technologie.

Immersive Tech Week is een festival waarbij de nadruk ligt op de integratie van zakelijke, onderzoeks- en artistieke aspecten van immersieve technologie. Het evenement omvat conferenties met vooraanstaande sprekers uit de industrie, een handelsbeurs met de nieuwste technologische innovaties en speciale ruimtes voor creatieve projecten. De Church of VR en Playground zijn onderdeel van het programma, waar bezoekers direct kunnen kennismaken met baanbrekende werken op het gebied van VR en AR.

Platformen en samenwerkingen

In samenwerking met organisaties zoals Stereopsia EUROPE, IFFR Pro, New Images Festival (NIF) en Laval Virtual introduceert Immersive Tech Week de Impulse financieringsmarkt. Dit platform is bedoeld om opkomend talent te stimuleren en de toekomst van immersieve technologie vorm te geven. Daarnaast zijn er in samenwerking met de Doelen XR-optredens gepland, die de interactie tussen technologie en creativiteit benadrukken. Deze optredens vereisen aparte ticketing en maken deel uit van de programmering van de Doelen.

Het hoofddoel van Immersive Tech Week is het samenbrengen van professionals, ondernemers, kunstenaars, onderzoekers, studenten en technologie-enthousiastelingen uit verschillende industrieën. Het festival streeft ernaar om innovatie te bevorderen, publiek bewustzijn te vergroten en de verantwoorde ontwikkeling van immersieve technologieën te promoten. Het evenement, dat in 2015 voor het eerst plaatsvond onder de naam VRDays Europe, verhuisde in 2022 van Amsterdam naar Rotterdam en veranderde zijn naam in Immersive Tech Week.

Zie ook ons verslag van de laatste editie:

Immersive Tech Week toont volwassen oplossingen

Klik hier meer informatie en tickets

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant