Home Real people ‘Zelfrijdende auto’s gaan Metaverse-ontwikkelingen enorm versnellen’

‘Zelfrijdende auto’s gaan Metaverse-ontwikkelingen enorm versnellen’

door Randall van Poelvoorde

Heb jij ook 6 uur op een dag extra nodig? Zodat je eens een keer je kinderen naar bed kan brengen of uit kan eten met je partner?

Ons werk, social media, vrienden en familie, hobby’s, reistijd. En dan nog de Metaverse? Hartstikke leuk maar ik zit vol.

Op CES In Las Vegas zie ik dat veel technologiebedrijven inzetten op het samenkomen van autonoom rijden en entertainment. En dat entertainment-deel bevat veel Metaverse.

Een van de gadgets die in Las Vegas te zien is, is een tv-systeem in de auto dat is ontwikkeld door de Franse onderdelenfabrikant Valeo en waarvoor geen afstandsbediening nodig is. Holoride, een startup gesteund door autofabrikant Audi, verkoopt al een virtual reality-headset speciaal voor passagiers op de achterbank.

Het systeem stelt gebruikers in staat films te kijken en videogames te spelen met de controller, en synchroniseert VR-inhoud met de beweging van de auto om misselijkheid te verminderen.

De Duitse autofabrikant BMW heeft woensdag een conceptauto onthuld voor een aankomend model dat de ‘echte en virtuele wereld’ combineert.

Het systeem toont potentiële projecten met behulp van augmented reality-beelden die op de voorruit worden geprojecteerd, zoals de snelheid en richting van de auto, en kan zelfs de hele voorruit veranderen in een scherm voor het bekijken van films.

Nou vraagt natuurlijk iedereen zich af op welke termijn auto’s zelfrijdend worden. Ik ben geen expert maar volg het wel. De grote grap is dat neurale netwerken inmiddels hun intrede hebben gedaan In de zelflerende systemen. We hebben gezien van deze technologie doet met ChatGPT en Dall-e.

Ik kijk uit naar een toekomst waarin ik Metaverse bezoekjes kan doen terwijl mijn auto mij naar huis brengt.

Wees niet verbaasd als je op korte termijn verbaasd bent.

Misschien vind je deze berichten ook interessant