Home Real people Drie grote problemen en hun Metaverse oplossingen

Drie grote problemen en hun Metaverse oplossingen

door Randall van Poelvoorde

Ik merk in gesprekken die ik voer dat veel bedrijven vasthangen. We hebben allemaal dezelfde problemen en we proberen ze allemaal op dezelfde manier op te lossen.

Ik wil eens even inzoomen op drie van die problemen, hun geijkte oplossingen en daarnaast zetten hoe Metaverse  technologie naar mijn idee goed zou kunnen helpen.

Het eerste probleem is personeelstekorten. Bedrijven kunnen niet groeien, restaurants zijn deels dicht, pakketjes worden niet op tijd geleverd. Nog steeds zetten bedrijven arbeidsbemiddelaars en wervingscampagnes in. Dat werkt onvoldoende omdat Iedereen het doet.

Een oplossing: gebruik Metaverse technologie om jezelf zichtbaar te maken als werkgever. Positioneer je als hoogtechnologisch en innovatief door 3D omgevingen aan te bieden waarin je je bedrijf presenteert. Gebruik games om kandidaten te testen op geschiktheid en ze in je funnel te krijgen.

Het tweede probleem is hybride werken. De helft van je mensen zit thuis. Hun werkplezier is verminderd omdat ze minder spontane contacten met hun collega’s hebben.  Daarmee gaat ook hun productiviteit verloren.

Een oplossing: gebruik Metaverse technologie om co-working spaces in te richten. Iedereen; op kantoor of thuis moet na de lunch een uurtje vanuit deze omgeving werken. Zo lopen we elkaar weer tegen het lijf. Zo wordt het een stuk leuker en zo vinden we elkaar weer in creatieve oplossingen en ideeën.

Het derde probleem gaat over het organiseren van dure internationale events in tijden van economische neergang. Het is duidelijk dat organisaties hiermee worstelen.

Het advies lijkt me niet zo ingewikkeld. Er zijn al heel veel geschikte Metaverse platforms waarin grote organisaties succesvolle events organiseren. Denk niet dat je dit zomaar even doet. Het organiseren kost exact evenveel tijd en geld als een live event. Maar er zijn zeer significante besparingen te halen. Niemand hoeft te reizen of in een duur hotel te zitten. En daarbij kun je de eventlocatie exclusief voor jezelf In de lucht houden. Denk maar eens na wat je daar allemaal mee kan doen met al je relaties en klanten.

Zomaar drie voorbeelden, ga daarover in gesprek en al snel merk je dat de Metaverse op meer gebieden onverwachte oplossingen kan bieden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant