Home Reality in business XRHealth en HTC introduceren VR-afleidingstherapie

XRHealth en HTC introduceren VR-afleidingstherapie

door Anne van den Berg

XRHealth en HTC VIVE hebben een nieuw virtual reality-platform voor afleidingstherapie aangekondigd om de patiëntervaring te verbeteren tijdens pijnlijke of angstwekkende medische procedures. De nieuwe oplossing combineert XRHealth-software met HTC’s VIVE Flow-bril en is ontworpen om patiënten af te leiden van pijn door ze naar een virtuele wereld te vervoeren waar ze kunnen mediteren of andere oefeningen kunnen doen.

Om de pijn te verlichten voor patiënten tijdens de operatie, kan virtual reality een behandeling zijn zonder bijwerkingen. Dit werd eerder ontdekt tijdens een onderzoek met het Beth Israel Deaconess Medical Center, dat de virtual reality-technologie van XRHealth gebruikte om patiënten tijdens operaties af te leiden. Nu wordt de volgende stap gezet met de samenwerking van XRHealth en HTC. Samen gaan ze VR-afleidingstherapie aanbieden.

Patiënten vervoeren naar een digitale wereld

“Afleidingstherapie stelt de patiënt in staat om een ​​positieve ervaring te hebben tijdens pijnlijke medische procedures zonder overmatig verdoofd te worden met externe medicatie die soms een langer herstelproces veroorzaakt”, zegt Eran Orr, Chief Executive Officer van XRHealth. “De meeslepende en virtuele omgeving verwijdert patiënten van de pijn van de huidige ervaring en transporteert ze naar een digitale wereld die comfort en verlichting biedt.”

De VIVE Flow-vormfactor biedt lichtgewicht draagbaarheid en biedt patiënten comfort en gemak om de bril te gebruiken tijdens verschillende medische procedures. Met de XRHealth-software kunnen behandelende clinici zien wat patiënten ervaren en met hen communiceren zonder de digitale ervaring te onderbreken. De oplossing voor afleidingstherapie zorgt voor een naadloze instelling van de patiënt en eenvoudige integratie met ziekenhuizen en klinieken.

Volledig ondergedompeld in VR-afleidingstherapie

“VIVE Flow is ontworpen om comfortabel en lichtgewicht te zijn, waardoor de hardware naar de achtergrond verdwijnt, zodat mensen volledig kunnen opgaan in de magie van VR”, zegt Cher Wang, medeoprichter en voorzitter van HTC. “In combinatie met het baanbrekende platform van XR Health staan ​​we aan de vooravond van een nieuw tijdperk van effectieve en handige VR-behandelingen die patiënten ondersteuning bieden bij het omgaan met pijn, angst en meer.”

De XRHealth-software is FDA- en CE-geregistreerd en wordt wereldwijd in ziekenhuizen gebruikt, waaronder in het Sheba Medical Center, het VA St. Louis Healthcare System en nog meer. Artsen kunnen realtime gegevensupdates controleren, bekijken en ontvangen terwijl patiënten de software gebruiken, zodat gebruikers te allen tijde tijdens procedures kunnen worden gecontroleerd.

Misschien vind je deze berichten ook interessant