Home Reality in business Ascent Ventures investeert $250.000 in StellarX

Ascent Ventures investeert $250.000 in StellarX

door Anne van den Berg
StellarX

Ascent Ventures investeert in OVA’s pre-seed financiering van StellarX. Deze tool helpt bedrijven en individuen met het maken van content om een toegankelijke en collaboratieve virtuele werkruimte te creëren. Ascent is niet de eerste die in StellarX investeert. Andere medewerkers zijn META, Dell, NVIDIA en Microsoft for Startups. “We zijn verheugd om samen te werken met Ascent Capital Partners en verwelkomen hen bij OVA terwijl we StellarX bouwen”, zegt OVA’s CEO Harold Dumur.

OVA vindt virtual reality opnieuw uit met StellarX, zegt het bedrijf in een verklaring. Ze doen dit al voor industriereuzen zoals Lockheed Martin, Nikon, Bombadier en de Royal Canadian Navy. Ascent Ventures heeft ingestemd met de financiering nadat ze het afgelopen jaar in het NVIDIA Inception Program hebben doorgebracht. Nu zijn CEO van OVA Harold Dumur en mede-oprichters van Ascent Jon Loeffler en Mark Pomeroy overeengekomen om verder te gaan met aandelenfinanciering.

Investeren in StellarX

Andere medewerkers van StellarX zijn META, Dell, NVIDIA, Microsoft for Startups, VIVEX en ScaleAI. Maar Harold Dumur is verheugd om ook Ascent Ventures aan de samenwerking toe te voegen. Hij zegt: “We zijn onder de indruk van de mix van zakelijke empathie, technische snufjes en pragmatisme van het team. Jon en Mark hebben een groep partners samengesteld met ervaring op het gebied van marketing, virtuele werelden, defensie, de consumentenmaatschappij en zakelijke verkoop. Met die financiering zijn we op zoek naar meer supersterren om het team te versterken.”

Jon Loeffler deelt: “OVA maakt onderscheidende technologie en we geloven dat ze momenteel de manier veranderen waarop multinationals virtual reality benaderen en het vermogen ervan om een meer meeslepende trainingservaring mogelijk te maken. Onze betrokkenheid bij OVA is geëvolueerd naar een partnerschap en we waarderen al het werk dat ze doen om samenwerkingsruimten te creëren voor geselecteerde bedrijven.” Mark Pomeroy was het daarmee eens en voegde eraan toe: “We zijn verheugd om naar voren te treden met Harold en zijn team van innovators, ontwerpers en creatievelingen.”

De metaverse naar een hoger niveau tillen

Ascent Ventures is gericht op het selecteren van investeringen met zowel geavanceerde technologie als baanbrekende teams die blijk geven van een hoge mate van vertrouwen en vastberadenheid. Met OVA heeft Ascent beide ontdekt. OVA heeft een team van professionals en creatievelingen die met StellarX creatieve virtuele vergaderruimtes en samenwerkingswerkplekken een metaverse voor iedereen willen creëren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant