Home Maatschappelijke Reality Lancering virtuele leeromgeving voor IT onderwijs

Lancering virtuele leeromgeving voor IT onderwijs

door Pieter Werner

Changefied heeft Virtual TechLab gelanceerd, een virtuele leeromgeving voor het IT-hardware onderwijs. Virtual TechLab biedt studenten een kans om te leren in een virtuele realiteit met 6 graden bewegingsvrijheid (6 DoF). Hier ervaren studenten gedetailleerde uitleg over elk onderdeel van een desktop-pc en leren ze deze correct te installeren.

De virtuele game omvat diverse assemblage-opdrachten en uitdagende levels met storingsmeldingen waarmee studenten leren storingen te vinden en verhelpen. Virtual TechLab heeft de mogelijkheid voor docenten/begeleiders om de voortgang van de student te monitoren en bij te sturen via een tablet. Hiermee wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan het educatieve proces, waardoor docenten direct kunnen inspelen op de behoeften van individuele studenten.

Virtueel Samenwerken

Daarnaast introduceert Virtual TechLab een samenwerkingsfunctie, waarmee docenten twee studenten in dezelfde virtuele omgeving kunnen laten samenwerken. Dit stimuleert samenwerking en biedt de mogelijkheid om elkaars expertise te benutten, waardoor een interactieve leeromgeving ontstaat.

Misschien vind je deze berichten ook interessant