Home Financiële realiteit Movella gaat naar de beurs

Movella gaat naar de beurs

door Marco van der Hoeven

Pathfinder Acquisition Corporation en Movella, die motion capture technologie biedt, hebben aangekondigd dat ze samengaan in één bedrijf, dat vervolgens een beursnotering krijgt op de Nasdaq Stock Market. De onderneming, met de naam Movella Holdings, zal een waarde hebben van ongeveer $537 miljoen. Het kapitaal dat met de transactie wordt opgehaald, zal voornamelijk worden geïnvesteerd om het bedrijf verder op te schalen en te laten groeien onder leiding van Movella President en CEO Ben Lee.

Movella’s sensortechnologie, in combinatie met software en analytics, zorgen voor de motion capture voor klanten in de sectoren entertainment, gezondheid & sport, en automatisering & mobiliteit. Klanten zijn onder meer Electronic Arts, NBC Universal, Daimler en Siemens. De oplossingen van het bedrijf worden ook ingezet voor realtime gedigitaliseerde beweging in de Metaverse, gaming, livestreaming en andere toepassingen.

Wanneer de transactie is afgerond, leidt Ben Lee, de huidige President en CEO van Movella het nieuwe bedrijf. Hij zegt: “Door de combinatie met Pathfinder en toegang tot openbare markten kunnen we als Movella ons platform snel blijven schalen en verder investeren in onze oplossingen voor het vastleggen en digitaliseren van bewegingen om onze klanten beter van dienst te zijn. Deze overeenkomst is een indicatie van de mooie toekomst van ons bedrijf. Het ontsluit nieuwe kansen voor het Movella-team, dat Movella door hard werken en toewijding heeft gemaakt tot wat het nu is.”

Motion capture voor de metaverse

“Movella is uniek gepositioneerd om kritieke technologie te bieden voor de metaverse, next-generation gaming en andere snelgroeiende opkomende eindmarkten en toepassingen, naast de substantiële groei die het al heeft bereikt in zijn bestaande markten”, aldus David Chung, CEO van Pathfinder. “We zien Movella als een opwindend groeiverhaal op lange termijn. We geloven dat de eigen technologie, het schaalbare bedrijfsmodel en de ervaren positie van het leiderschapsteam Movella aan kop zal zetten.”

Zie ook

Interview: ‘Beter persoonlijk contact door de Metaverse’

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant