Home Reality in business Smart Factory-markt bereikt $164,0 miljard in 2029

Smart Factory-markt bereikt $164,0 miljard in 2029

door Marco van der Hoeven

Een recent rapport van MarketsandMarkets voorspelt een aanzienlijke groei in de markt voor slimme fabrieken, waarbij een stijging wordt voorspeld van 100,6 miljard dollar in 2024 naar 164,0 miljard dollar in 2029, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,3%. Dit groeitraject wordt toegeschreven aan de toenemende acceptatie van Industrie 4.0-technologieën, waaronder automatisering, het Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI) in productieprocessen.

De markt voor slimme fabrieken wordt aangedreven door de stijgende vraag naar intelligente productieoplossingen in verschillende industrieën. Technologische vooruitgang en de integratie van IoT en data-analyse stimuleren met name de groei van de industriële sensormarkt, die een cruciale rol speelt bij procesmonitoring en -controle, wat leidt tot verbeterde efficiëntie, verminderde uitvaltijd en verhoogde productiviteit.

Plant Asset Management (PAM)-oplossingen maken ook een snelle groei door binnen de slimme fabrieksmarkt. De integratie van IoT-sensoren en voorspellende analyses in PAM maakt een betere monitoring en beheer van industriële activa mogelijk, wat leidt tot verhoogde efficiëntie en minimale downtime.

Er wordt verwacht dat het segment van de metaal- en mijnbouwindustrie tijdens de prognoseperiode een aanzienlijke groei zal doormaken, dankzij de integratie van geavanceerde technologieën zoals IoT, AI en automatisering. Deze technologieën verbeteren de efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid van de activiteiten in de sector.

Geografisch gezien is de regio Azië-Pacific klaar voor de hoogste groei in de slimme fabrieksindustrie van 2024 tot 2029. Deze groei wordt gevoed door aanzienlijke investeringen in digitale transformatie en de wijdverbreide implementatie van Industrie 4.0-technologieën. Het strategische gebruik van intelligente systemen, data-analyse en automatisering bevordert innovatie en economische ontwikkeling in de regio.

Belangrijke spelers op de markt voor slimme fabrieken zijn onder meer ABB, Emerson Electric Co., Siemens, Schneider Electric, Mitsubishi Electric Corporation, General Electric, Rockwell Automation, Inc., Honeywell International Inc. en verschillende anderen. Deze bedrijven spelen een cruciale rol in het vooruit helpen van de markt met hun geavanceerde oplossingen en technologieën.

Samenvattend kan worden gezegd dat de markt voor slimme fabrieken een opwaartse trend doormaakt, ondersteund door de adoptie van Industrie 4.0-technologieën in verschillende sectoren. De integratie van IoT, AI en automatisering stroomlijnt productieprocessen, optimaliseert het activabeheer en brengt een revolutie teweeg in sectoren als de metaal- en mijnbouw. Vooral de regio Azië-Pacific ontpopt zich als een knooppunt voor slimme productie, waarbij aanzienlijke investeringen en technologische vooruitgang de toekomst van de industrie vormgeven.

Misschien vind je deze berichten ook interessant