Home Maatschappelijke Reality Stanford studenten ontwikkelen AR-bril om in real-time via ChatGPT te praten

Stanford studenten ontwikkelen AR-bril om in real-time via ChatGPT te praten

door Marco van der Hoeven

Een groep studenten van de Stanford University heeft een tool ontwikkeld die kunstmatige intelligentie (AI) en augmented reality (AR) combineert om mensen te helpen tijdens moeilijke gesprekken. De technologie, genaamd RizzGPT, maakt gebruik van het GPT-4 taalmodel van OpenAI en Whisper, een spraakherkenningstool, om antwoorden te genereren op vragen die tijdens een gesprek gesteld worden.

De antwoorden kunnen worden weergegeven met behulp van AR-brillen met een monocle, alsof de persoon ze zelf heeft bedacht. Het team noemt deze technologie ‘real-time Charisma as a Service (CaaS)’ en ziet toepassingen voor mensen met sociale angst, spreken in het openbaar en sollicitatiegesprekken.

De brillen zijn gemaakt met behulp van de Monocle AR-technologie van Brilliant Labs, die talloze mogelijke toepassingen biedt en laat zien hoe AI en AR gecombineerd kunnen worden om problemen in de echte wereld aan te pakken. RizzGPT maakt gebruik van de AI-gebaseerde spraakherkenning van Whisper om naar gesprekken te luisteren en passende antwoorden te genereren op basis van de context.

Met deze technologie kunnen mensen sociale angst overwinnen, in het openbaar spreken en zich voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Het project werd geleid door de Stanford-studenten Bryan Hau-Ping Chiang, Varun Shenoy, Alix Cui en Adriano Hernandez. Ze geloven dat deze technologie een significante impact kan hebben op de samenleving en het zal interessant zijn om te zien hoe het zich in de toekomst ontwikkelt.

Hoewel het gebruik van AI in sociale situaties zorgen oproept over authenticiteit en transparantie, denkt het RizzGPT-team dat deze technologie een waardevol instrument kan zijn voor individuen die worstelen met communicatie. Het blijft nog te bezien hoe deze technologie door de samenleving zal worden ontvangen, maar het is een opwindende ontwikkeling op het gebied van AI en AR.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant