Home Reality in business Spatial Computing op luchthavens

Spatial Computing op luchthavens

door Marco van der Hoeven

Outsight, leverancier van 3D LiDAR-gebaseerde ruimtelijke AI-software, heeft zich aangesloten bij GATE – The Airport Technology Network. GATE is een alliantie die zich richt op het stimuleren van innovatie en vooruitgang in de infrastructuur van luchthavens.

GATE, opgericht in 1992, is een samenwerkingsverband van 95 partijen die actief zijn in verschillende gebieden van het beheer van luchthavenoperaties. De alliantie omvat leden uit diverse sectoren, waaronder consulting, IT en materiaalbeheer op terminals. Bekende namen zoals Siemens Logistics en T-Systems International behoren tot de leden.

In samenwerking met andere leden van GATE zal Outsight zich richten op het analyseren en verbeteren van luchthavenoperaties met behulp van ruimtelijke intelligentie. Het doel van de samenwerking is om de geavanceerde ruimtelijke AI-technologie van Outsight te integreren in de luchthavenecosystemen, om zo de operationele efficiëntie te verbeteren, de passagierservaring te verhogen en de veiligheid te versterken.

Outsight’s technologie, die gebaseerd is op LiDAR, biedt inzicht in de bewegingen van mensen en het gebruik van middelen in verschillende luchthavenomgevingen, zowel in de terminal als buiten. Deze technologie zal door de samenwerking met GATE wereldwijd in luchthavens geïmplementeerd worden, wat bijdraagt aan efficiëntere en veiligere luchthavenoperaties.

Outsight heeft expertise in het ontwerpen van op maat gemaakte LiDAR-oplossingen voor diverse klanten in verschillende landen en omgevingen. Deze expertise stelt luchthavens in staat om de mogelijkheden van deze nieuwe technologie volledig te benutten. LiDAR werkt onder alle lichtomstandigheden, zelfs in totale duisternis, en maakt het mogelijk om mensen en objecten te volgen zonder gebruik te maken van gezichtsherkenning, wat een veilig en privacybewust alternatief biedt voor videocamera’s.

Misschien vind je deze berichten ook interessant