Home Financiële realiteit Blockchain bedrijven; stop met navelstaren

Blockchain bedrijven; stop met navelstaren

door Randall van Poelvoorde

Afgelopen week bezocht ik een toonaangevende blockchain-beurs, een plek waar enthousiaste bedrijven samenkomen om zich (in dit geval weer eens aan elkaar) te presenteren. Het leek alsof ik in een parallel universum was beland, waarin iedereen sprak over de nieuwste algoritmes, consensusmechanismen en blockchain-architecturen, zonder ook maar een woord te reppen over de werkelijke oplossingen voor klanten. Het was een verontrustend voorbeeld van de zelfgerichtheid die de branche in haar greep houdt.

Nu wil ik niet beweren dat technologie onbelangrijk is. Integendeel, het is de ruggengraat van blockchain. Maar laten we eens eerlijk zijn: technologie is slechts een middel om een doel te bereiken, niet het doel op zich. We moeten de blik naar buiten richten, naar degenen die de echte waarde uit onze technologie halen: de klanten.

Het lijkt erop dat we vergeten zijn waarom we dit allemaal doen. Blockchain is in potentie een revolutionaire kracht die de manier waarop we zakendoen, transacties uitvoeren en vertrouwen opbouwen, kan transformeren. Maar laten we niet vergeten dat technologie in dienst staat van de mens, niet andersom.

Als we vooruit willen komen, moeten we van “inside-out” naar “outside-in” denken. We moeten ons afvragen: welke problemen lossen we op voor onze klanten? Welke waarde voegen we toe aan hun leven of bedrijfsprocessen? Hoe kunnen we hun ervaring verbeteren en efficiëntie vergroten?

Stel je voor dat we onze energie en expertise zouden inzetten om complexe bedrijfsprocessen te vereenvoudigen, transactiekosten te verlagen, fraude te bestrijden, wereldwijde toegankelijkheid te bevorderen, en vertrouwen en transparantie te bieden waar dat het hardst nodig is. Dit zijn de doelen die de klanten drijven, en dit zijn de doelen waarop we moeten focussen.

Laten we samen de shift maken van een egocentrische, technologiegerichte cultuur naar een klantgerichte revolutie. Laten we de kracht van blockchain gebruiken om tastbare, betekenisvolle oplossingen te creëren die een blijvende impact hebben. Alleen dan zullen we de ware potentie van deze technologie verwezenlijken en de wereld laten zien wat blockchain echt kan betekenen.

En laten we niet vergeten dat we blockchain technologie echt nodig hebben dus dat de wereld een stap beter af is met ons aan boord.

Misschien vind je deze berichten ook interessant