Home Reality in business OS voor industriële Digital Twins

OS voor industriële Digital Twins

door Pieter Werner

Tijdens de Industriële Internet Conferentie 2023 heeft XCMG Machinery, een bedrijf genoteerd aan de Shenzhen Stock Exchange, hun nieuwe HANYUN OS 2023 onthuld. Dit besturingssysteem zet een significante stap in de digitale innovatie, met de integratie van ‘digital twin’-technologie.

Een digitale tweeling is een virtuele replica van een fysiek apparaat of systeem, waardoor ontwerpers en ingenieurs simulaties kunnen uitvoeren voordat ze overgaan tot de daadwerkelijke bouw. Dit biedt mogelijkheden voor het anticiperen op mogelijke problemen, het optimaliseren van onderhoudsschema’s en het verbeteren van operationele efficiëntie.

HANYUN OS 2023 omarmt deze digital twin-technologie, maar stopt daar niet. Het systeem integreert tevens vijf andere kerntechnologieën, zoals ingebedde edge computing, productieproces simulatie, big data mining en low-code technologie.

Naast het vernieuwen van het besturingssysteem, heeft XCMG HANYUN ook belangrijke updates doorgevoerd in drie van haar belangrijkste platforms: HANYUN Industrial Internet, HANYUN Digital Thread en HANYUN Digital Twin.

Misschien vind je deze berichten ook interessant