Home Reality in business Blog: De Metaverse zit in een dal

Blog: De Metaverse zit in een dal

door Randall van Poelvoorde

Ook voor mij heeft het eventjes geduurd om dit te accepteren..

Ik denk dat het verstandig is dat we ons realiseren dat we met alle Metaverse ontwikkelingen op dit moment in een dal zijn beland. Een jaar geleden waren we allemaal himmelhoch jauchzend. Op dit moment lopen we allemaal tegen een moeilijke periode aan.

De ontwikkelingen bij Meta gaan niet de goede kant op. Start ups komen moeilijk aan geld. Veel Initial Coin Offerings maken niet waar wat we allemaal hoopten. Grote bedrijven twijfelen of ze geld moeten investeren in Metaverse omgevingen.

We zitten nu onder in de Gartner hype cycle.

Voor mij de enige relevante vraag op dit moment, hoe komen we hier samen weer uit? Of je nou de CEO bent van een startup, een Metaverse designer, een coder of een consultant. We kunnen allemaal wel een steuntje In de rug en goede raad van elkaar gebruiken. Want nu we onderin zitten, is de enige weg nog naar boven.

Wij gaan hier op Rocking Reality mee aan de slag. We blijven ons neerzetten als het platform waar op een constructieve manier naar de toekomst wordt gekeken. Waarin iedereen met de community kan delen hoe we de weg naar voren samen kunnen zoeken en vinden.

Ik heb als professional de diepe dalen en hoge pieken al een aantal keer meegemaakt. Ik weet dat het nooit zo erg is als je vreest en ook nooit zo goed als je hoopt. Het zit daar gelukkig altijd tussenin.

This too shall pass.

Ook moeten we realistisch zijn. En al voorzien dat we niet allemaal de eindstreep gaan halen. Dat hoort er allemaal bij. Het is een groot filter.

Uiteindelijk is de Metaverse, zoals we weten, onvermijdelijk. Ik zie jullie aan de andere kant en verheug me al op de reis. Zoek contact met ons als je ook op de trein blijft zitten.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant