Home Reality in business Unique opent vestiging in de metaverse

Unique opent vestiging in de metaverse

door Anne van den Berg
https://youtu.be/gFOOUkgcZ2Y

Uitzendbureau Unique opent een vestiging in de metaverse, genaamd Uniqueverse. Met deze metaverse wil het uitzendbureau kandidaten de mogelijkheid geven om anoniem te solliciteren. “Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. […] Door anoniem te solliciteren, staan de competenties en iemands talenten centraal”, aldus algemeen directeur Mandy Stevens.

Volgens Unique vraagt de huidige generatie werknemers vaker om niet-traditionele sollicitatiemogelijkheden. Daarom bereidt het uitzendbureau zich voor het volgende tijdperk waarin digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase gebracht wordt, aldus Mandy Stevens. “Die volgende fase is de metaverse.” De vestiging in de metaverse die Unique geopend heeft, heeft de naam Uniqueverse meegekregen.

De Uniqueverse werd 12 november 2022 geopend tijdens een launch party in het Eye Filmmuseum. In deze vestiging in de metaverse kunnen kandidaten gebruikmaken van onbevooroordeeld solliciteren, aldus Unique. Dat doen ze doordat met hun avatar anoniem kunnen rondkijken, op een interactieve manier hun talenten en competenties in kaart kunnen brengen en in contact kunnen komen met recruiters van Unique.

Vestiging in de metaverse voor inclusiviteit

Mandy Stevens: “Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. Het gaat veel meer om de persoon achter het cv. Door anoniem te solliciteren, staan de competenties en iemands talenten centraal. Dat past bij de werkwijze van Unique.” Naast het anoniem solliciteren via de metaverse, werkt Unique ook aan inclusief solliciteren door een strikt anti-discriminatiebeleid en de inzet van diversity recruiters.

Misschien vind je deze berichten ook interessant