Home Maatschappelijke Reality Blog: Honderdduizenden eruit in Tech. Het einde van de Metaverse?

Blog: Honderdduizenden eruit in Tech. Het einde van de Metaverse?

door Randall van Poelvoorde

In totaal zijn de afgelopen maanden tussen de 150.000 en 200.000 mensen ontslagen bij grote technologiebedrijven. Twitter verloor de helft van zijn medewerkers. Microsoft schrapt 4,5% van de banen. Bij Facebook’s moederbedrijf Meta werd 12,5% van de medewerkers getroffen. Alphabet, het moederbedrijf van Google, ontsloeg 6,5 procent van het personeelsbestand. Amazon voert ook ontslagen door. Dit komt overeen met ongeveer 1,2% van het personeelsbestand, ofwel 18.000 mensen.

Lieve mensen, avatars en NPC’s, relax!

Het is waar dat er afgelopen maanden veel ontslagen zijn bij grote technologiebedrijven, maar dat betekent nog niet dat de Metaverse het loodje legt. Denk aan de Metaverse als een veerkrachtige jonge volwassene die zijn eerste stappen zet in de wereld – er zullen altijd ups en downs zijn, maar dat betekent niet dat hij niet in staat is om te groeien en te bloeien.

Deze ontslagen zijn voornamelijk het gevolg van de economische impact van de COVID-19 pandemie en de daaropvolgende inflatie en renteverhogingen. Bedrijven moeten zich aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden en soms betekent dat helaas dat mensen hun baan verliezen.

Maar laat ons ons niet laten afschrikken door deze tijdelijke tegenslagen. De Metaverse heeft nog steeds een grote toekomst voor zich, met veel kansen voor bedrijven en individuen. Laten we ons concentreren op het positieve en blijven investeren in de groei van de Metaverse. Want zoals mijn moeder altijd zegt: als het regent, trek dan een regenjas aan en dans in de plassen!

Misschien vind je deze berichten ook interessant