Home Reality in business Greybird Pilot Academy kiest VR-trainingsplatform van VRPilot

Greybird Pilot Academy kiest VR-trainingsplatform van VRPilot

door Anne van den Berg

Om de training die Greybird Pilot Academy biedt aan piloten te verbeteren, besloten ze om met VRPilot te werken. Dit Deense bedrijf biedt VRFlow, een procesmatig VR-trainingsplatform. Het nieuwe platform moet de APS MCC, Airline Pilot Standard Multi-Crew Cooperation, cursus die Greybird biedt aan piloten aanvullen. Studenten in Denemarken, Zweden en Spanje profiteren van de VR-toevoeging aan de cursus.

Greybird Pilot Academy biedt verschillende cursussen aan piloten en heeft nu besloten om een virtual reality-module aan hun programma toe te voegen. Om VR aan te bieden heeft Greybird besloten om samen te werken met VRPilot’s VRflow, een procesmatig VR-trainingsplatform. Het platform wordt eerst gebruikt voor hun APS MCC-cursus op de Airbus 320. De cursus is beschikbaar in alle landen waar Greybird actief is: Denemarken, Zweden en Spanje.

VR-trainingsplatform maakt training efficiënter

Met de toevoeging van VR aan de cursus kunnen studenten allerlei situaties in hun beroep als piloot trainen zonder daadwerkelijk in deze situaties te zijn. Dit maakt training gemakkelijker, goedkoper en minder gevaarlijk. Thomas Eriksen, hoofdvluchtinstructeur bij Greybird Pilot Academy, zegt: “Dankzij VRflow kunnen wij studenten op al onze bases een geweldig en efficiënt hulpmiddel aanbieden om ze procesmatig op te leiden en ze voor te bereiden op de APS MCC-cursus in onze A320-simulator.”

Hij vervolgt: “De externe trainingsmogelijkheden van het product van VRpilot stelt ons in staat om externe trainingssessies te voeren tussen studenten en instructeurs, ongeacht waar ze zich bevinden.” Daniel Maass, CEO van VRpilot, voegt eraan toe: “We zijn verheugd om Greybird Pilot Academy te voorzien van moderne trainingstools die ideaal zijn voor hun multi-base operatie. We zijn ervan overtuigd dat onze externe multi-crew-functie studenten, instructeurs en hun werking als geheel ten goede komt. ”

Greybird Pilot Academy zet VRFlow voor iPad in bij hun studenten wanneer ze het APS MCC-deel van hun ATPL, Airline Transport Pilot License, -opleiding bereiken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant