Home Metaverse Marketing Changi Airport lanceert metaverse-ervaring op Roblox

Changi Airport lanceert metaverse-ervaring op Roblox

door Anne van den Berg

Changi Airport Group (CAG) heeft ChangiVerse gelanceerd, een digitale metaverse-ervaring van Singapore Changi Airport op Roblox, in samenwerking met Accenture. De experience biedt bezoekers toegang tot een scala aan activiteiten en sociale ervaringen. Hiermee wil CAG de klantbetrokkenheid en merkloyaliteit vergroten door een revolutie teweeg te brengen in de ervaring van reizigers en bezoekers door creativiteit en interactieve technologie.

Changi Airport Group (CAG) werkt samen met adviesbureau Accenture om ChangiVerse te lanceren, een digitale metaverse-ervaring van Singapore Changi Airport op het gamingplatform Roblox. Daar kan het publiek de bezienswaardigheden van de luchthaven verkennen. Het is de eerste virtuele ervaring die door een luchthaven op het platform wordt ontwikkeld. Met miljoenen dagelijkse gebruikers biedt Roblox een groeiend publiek dat reisbestemmingen op een andere manier wil verkennen, en de metaverse ervaring voegt een nieuwe dimensie toe om klantenwerving, betrokkenheid en merkloyaliteit te stimuleren.

Changi Airport maar dan digitaal

ChangiVerse is een digitale weergave van de fysieke luchthaven waar bezoekers toegang hebben tot een scala aan activiteiten en sociale ervaringen. De ervaring is georganiseerd rond de bekende bezienswaardigheden van de luchthaven, zoals de overdekte waterval bij Jewel, de Changi-controletoren en de openluchtattractie voor dinosaurussen bij Jurassic Mile. Met ChangiVerse hoopt de luchthaven in-game momenten te integreren in al haar attracties. Gebruikers kunnen ook andere ruimtes verkennen, zoals een café of een feestelijke glamping-tent. Ze kunnen ook meedoen aan minigames, zoals Changi Kart of Check-in Champ, en unieke verzamelobjecten verdienen.

Hung Jean, group senior vice president van CAG’s Enterprise Digital Ecosystem & Business Division, zei: “Met ChangiVerse willen we de positie van Changi Airport versterken als meer dan alleen een transportknooppunt, maar een leuke en magische bestemming waar herinneringen worden gecreëerd. Nu onze klanten meer digitaal onderlegd worden en interactie hebben in de digitale ruimte, gaat ChangiVerse ook over het betrekken van onze klanten en hen beter van dienst zijn door middel van innovatie en experimenten, in overeenstemming met onze overtuiging dat klanten centraal staan bij alles wat we doen.”

Brengt een revolutie in bezoekerservaring

De metaverse-ervaring maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van CAG om de reizigers- en bezoekerservaring radicaal te veranderen door middel van creativiteit en interactieve technologie. De ervaring op Roblox zou een nieuwe dimensie moeten toevoegen om klantenwerving, betrokkenheid en merkloyaliteit te stimuleren. De ervaring is gemaakt in samenwerking met Accenture’s Metaverse Continuum Business Group. Samen

“We hebben het voorrecht om samen te werken met CAG om digitaal-fysieke convergentie te stimuleren via ChangiVerse. Door digitale en fysieke werelden te combineren, kan ChangiVerse de luchthavenomgeving simuleren en meeslepende ervaringen creëren die menselijke interactiviteit naar nieuwe dimensies tillen, klantervaringen verbeteren en innovatie stimuleren. We kijken uit naar het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor CAG om gebruik te maken van opkomende technologieën en zich te onderscheiden in de industrie, terwijl ze blijven pionieren en revolutionaire oplossingen bieden aan hun klanten in dit opwindende nieuwe tijdperk, “zei Wee Wei Ng, Zuidoost-Azië Market Unit Lead voor Accenture.

Als een van Azië’s meest verbonden internationale luchtvaartknooppunten verbindt Changi Airport Singapore met zo’n 140 steden wereldwijd, met meer dan 90 luchtvaartmaatschappijen die meer dan 5.500 wekelijkse vluchten uitvoeren. Jewel Changi Airport is geopend in april 2019, wat bijdraagt aan het winkel- en eetgelegenhedenaanbod van Changi Airport van meer dan 550 F&B en winkels verspreid over de luchthaven. Changi, ’s werelds meest bekroonde luchthaven, heeft meer dan 650 onderscheidingen gewonnen voor zijn consistente en uitstekende luchthavenpersoneelsservice, passagierservaring en veiligheidsnormen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant