Home Financiële realiteit Web 3.0 neemt metaversemarkt over

Web 3.0 neemt metaversemarkt over

door Anne van den Berg
Web 3.0

Web 3.0 gaat een vlucht nemen in de metaversemarkt, waardoor gebruikers meer controle krijgen over hun geldelijke belangen, aldus het marktrapport van the Metaverse Insider. Andere ontwikkelingen moeten de ontwikkeling van 3D-content, augmented reality in e-commerce en professionalisering in NFT zijn.

Volgens het Metaverse Insider-rapport hebben verschillende bedrijven een andere groei van de metaversemarkt voorspeld. De laagste voorspelling is een marktomvang van 700 miljard dollar, de hoogste is van Citi Bank waarin staat dat de marktomvang 8 tot 13 biljoen dollar zal zijn in 2030. Social commerce en reclame nemen samen tachtig procent van de markt voor hun rekening. Hardware is slechts verantwoordelijk voor een klein deel van de totale marktomvang.

MetaversemarktWeb 3.0 om meer controle te geven aan de gebruikers

Ook is de virtuele wereld niet alleen opgebouwd uit virtual commerce en gaming. De markt omvat Web 3.0-initiatieven en de ontwikkeling van virtuele activa, zoals NFT’s. Maar er is ook een groep snelgroeiende bedrijven in deze markt die de infrastructuur ontwikkelt die nodig is om de hele metaverse te ondersteunen, zoals connectiviteit met 5G, kunstmatige intelligentie en de blockchain.

Metaverse marktDe Metaverse Insider voorspelt dat Web3-bedrijven de markt gaan overnemen. Volgens het rapport namen andere industrieën het idee van decentralisatie dat de opkomst van Bitcoin aanwakkerde, over met de introductie van Ethereum. Met de Ethereum-blockchain kunnen gebruikers gedecentraliseerde applicaties maken en het rapport suggereert dat Web 3.0-bedrijven ontstaan ​​om gebruikers meer controle te geven over hun financiële aandeel.

Onbenutte kansen

Volgens het rapport van Metaverse Insider hebben drie gebieden in de metaverse veel onbenutte kansen. Ze suggereren dat er veel vraag komt naar de ontwikkeling van 3D-inhoud. Ook e-commerce heeft nog veel potentie met een focus op augmented reality (AR). Ten slotte moet de professionalisering van virtuele activa een nieuwe sprong maken, aangezien beleggers nog steeds geen vertrouwen hebben in de langetermijntoepassing van NFT-technologie.

Het hele rapport vind je hier.

Misschien vind je deze berichten ook interessant