Home Maatschappelijke Reality De EU doet niet mee in de Metaverse

De EU doet niet mee in de Metaverse

door Randall van Poelvoorde

Het is tijd om de olifant in de kamer aan zijn analoge slurf het raam uit te gooien.

Europa heeft een reputatie van achterblijven als het gaat om technologische innovatie, en dat geldt ook voor de Metaverse. Terwijl bedrijven in de VS en China voorop lopen in de race naar de toekomst, blijven Europese besluitvormers achter in het stenen tijdperk.

“Onze gedeelde digitale ruimte is de perfecte plek om nieuwe mensen te leren kennen en na te denken over mondiale kwesties om een verschil te maken voor onze gezamenlijke toekomst”, luidt een verklaring die is gedeeld op het Twitter-account van EU International Partnerships. Maar zelfs hun eigen event was een flop. Van 400.000 Euro.

De bijbehorende trailer voor de Metaverse van de EU, genaamd “Global Gateway”, bevatte een soundtrack van housemuziek en teasde wat leek op een rave in een virtuele tropische omgeving. Maar het lijkt erop dat de aankondiging niet meer dan 100 likes kreeg op Twitter.

En laten we eerlijk zijn, als zelfs een Nederlandse prins het niet voor elkaar krijgt om de EU-beleidsmakers wakker te schudden, dan hebben we echt een probleem. Misschien moeten we de prins een zwaard geven en hem de opdracht geven om de EU-beleidsmakers te bestormen als een middeleeuwse ridder, in de hoop dat ze eindelijk wakker worden geschud. Soms is geweld de enige optie.

Maar serieus, het is tijd voor Europa om wakker te worden en hun 3D game te rebooten als het gaat om de Metaverse. Als we blijven achterlopen, riskeren we om de boot te missen en onze toekomst te verliezen aan de concurrentie. Het is tijd om te investeren in de ontwikkeling  om ervoor te zorgen dat Europa geen sufferdje wordt in deze opkomende industrie.

Laten we hopen dat de EU-beleidsmakers snel wakker worden en de kans grijpen om Europa aan de top van de Metaverse te brengen. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou achterblijven en alleen maar toekijken terwijl de rest van de wereld de toekomst in 3D vormgeeft?

Misschien vind je deze berichten ook interessant