Home Reality in business De Industriële Virtuele Wereld is DE relevante Metaverse

De Industriële Virtuele Wereld is DE relevante Metaverse

door Randall van Poelvoorde

De Metaverse lijkt momenteel te worden overschaduwd door een gevoel van mislukking binnen de community. Maar laten we een stap terug doen en het grotere plaatje bekijken. Is de Metaverse werkelijk mislukt, of moeten we onze definitie en verwachtingen herzien?

Ja, als we ons alleen richten op de business-to-consumer (B2C) toepassingen van de Metaverse, dan kunnen we teleurgesteld zijn. Geflopte startups en op game-engines gebaseerde virtuele werelden hebben de krantenkoppen gehaald en hebben het gevoel van een mislukking versterkt. Maar is dit het volledige verhaal?

Laten we ons concentreren op de Industriële Virtuele Wereld, waar we opwindende vooruitgang zien. Bedrijven zoals Siemens en Allinq in Nederland boeken ongelooflijke vooruitgang met digitale tweelingen (Digital Twinning) en investeren hierin. Dit toont aan dat de Metaverse zich anders manifesteert dan we hadden verwacht.

De Industriële Virtuele Wereld opent de deur naar een geheel nieuwe wereld van mogelijkheden. Met digitale tweelingen kunnen bedrijven processen simuleren, optimaliseren en problemen oplossen voordat ze zich in de fysieke wereld voordoen. Dit biedt mogelijkheden om efficiëntie te vergroten, kosten te verlagen en innovatie te stimuleren, met name in sectoren zoals productie, bouw, energie en logistiek.

Laten we erkennen dat de Metaverse altijd al meer was dan alleen virtuele werelden en gaming. Het concept vervaagt de grens tussen de digitale en fysieke wereld en creëert nieuwe mogelijkheden voor individuen en bedrijven. Het gaat om het verbinden van mensen, data, apparaten en systemen op een manier die voorheen ondenkbaar was.

Laten we ons richten op de vooruitgang die wordt geboekt met digitale tweelingen, de integratie van Internet of Things (IoT)-apparaten, de ontwikkeling van slimme steden en de optimalisatie van complexe systemen. Dit zijn de gebieden waar de Industriële Virtuele Wereld tot leven komt en waar echte waarde wordt gecreëerd.

Het is tijd om een nieuw hoofdstuk van mogelijkheden te omarmen en andere potenties van de Metaverse te verkennen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant