Home Reality in business Qualcomm en Meta werken samen aan ontwikkeling metaverse

Qualcomm en Meta werken samen aan ontwikkeling metaverse

door Anne van den Berg

Op IFA 2022 in Berlijn hebben Qualcomm en Meta een meerjarige overeenkomst aangekondigd om samen te werken aan ruimtelijk computergebruik, mogelijk gemaakt door Snapdragon extended reality (XR)-platforms en technologieën voor het Meta Quest-platform. De bedrijven werken al meer dan zeven jaar samen aan virtual reality (VR)-ervaringen, meest recentelijk met Meta Quest 2. Deze overeenkomst verstevigt de wederzijdse toewijding om meerdere generaties van apparaten en ervaringen te leveren, mogelijk gemaakt door aangepaste VR-platforms in de komende jaren.

Volgens Cristiano Amon, president en chief executive officer van Qualcomm Incorporated, is de samenwerking met Meta een voortzetting van een reeds succesvolle samenwerking. Samen willen de bedrijven de komende jaren een revolutie teweegbrengen in de toekomst van computing. Qualcom en Meta willen apparaten en ervaringen leveren die de manier waarop we werken, spelen, leren, creëren en verbinden transformeren in een volledig gerealiseerde metaverse.

Qualcomm en Meta bevorderen toekomst VR-apparaten

“We werken met Qualcomm Technologies aan op maat gemaakte virtual reality-chipsets, mogelijk gemaakt door Snapdragon XR-platforms en -technologie, voor onze toekomstige roadmap van Quest-producten”, zegt Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Meta. “Terwijl we doorgaan met het bouwen van meer geavanceerde mogelijkheden en ervaringen voor virtual en augmented reality, is het belangrijker geworden om gespecialiseerde technologieën te bouwen voor onze toekomstige VR-headsets en andere apparaten. In tegenstelling tot mobiele telefoons brengt het bouwen van virtual reality nieuwe, multidimensionale uitdagingen met zich mee op het gebied van ruimtelijk computergebruik, kosten en vormfactor. Deze chipsets zullen ons helpen om virtual reality tot het uiterste te drijven en geweldige ervaringen te leveren.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant