Home Reality in business Lichte omzetstijging Meta

Lichte omzetstijging Meta

door Marco van der Hoeven

Meta heeft zijn kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2023 bekendgemaakt en een stijging van de omzet van 3% op jaarbasis naar $28,65 miljard gerapporteerd. Meta-oprichter en CEO Mark Zuckerberg zei dat het bedrijf een goed kwartaal had en dat het aantal gebruikers blijft groeien.

Hij voegde eraan toe dat AI goede resultaten oplevert in de apps en het bedrijf van Meta, waardoor ze efficiënter kunnen werken en betere producten sneller kunnen ontwikkelen. De netto inkomsten van het bedrijf voor het kwartaal daalden echter met 24% op jaarbasis naar $5,7 miljard, terwijl de verwaterde winst per aandeel met 19% daalde naar $2,20.

Ondertussen stegen de kosten en uitgaven van het bedrijf met 10% naar $21,4 miljard. Het dagelijks actieve gebruikers (DAU) en maandelijks actieve gebruikers (MAU) van Meta’s familie namen beide met 5% op jaarbasis toe en bereikten respectievelijk 3,02 miljard en 3,81 miljard. Het aantal dagelijks actieve Facebook-gebruikers (DAU) steeg met 4% op jaarbasis naar 2,04 miljard, terwijl het aantal maandelijks actieve gebruikers (MAU) met 2% op jaarbasis steeg tot 2,99 miljard. In het eerste kwartaal van 2023 nam het aantal advertentie-impressies geleverd over Meta’s Family of Apps toe met 26% op jaarbasis, terwijl de gemiddelde prijs per advertentie met 17% op jaarbasis daalde.

Meta maakte in het eerste kwartaal van 2023 pre-tax herstructureringskosten van $621 miljoen. In maart 2023 kondigde het bedrijf drie rondes van geplande ontslagen aan, met als doel de omvang van het bedrijf met ongeveer 10.000 werknemers te verminderen in zijn Family of Apps en Reality Labs-segmenten. De ontslagen zullen naar verwachting leiden tot totale pre-tax ontslagvergoedingen en gerelateerde personeelskosten van ongeveer $1 miljard.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant