Home Reality in business Xvisio werkt samen met ST voor nieuwe AR-bril

Xvisio werkt samen met ST voor nieuwe AR-bril

door Anne van den Berg

Xvisio Technology werkt samen met STMicroelectronics om hun AR-bril te verbeteren. Xvisio Seerlens One is een product voor zakelijk gebruik. Waar Xvisio XR-kernperceptie- en trackingtechnologie levert, levert ST beeldsensor- en IMU-technologieën. De bril bevat ook vrije-vorm prismaoptiek van Epson. “We zijn enorm verheugd om met ST samen te werken aan dit nieuwe model Seerlens One AR-bril”, zegt John Lin, CEO van Xvisio.

Tijdens de SPIE AR/VR/MR-conferentie werden de nieuwe AR-brillen gepresenteerd. Ook werd tijdens de conferentie de samenwerking tussen Xvisio en STMicroelectronics geïntroduceerd. Vooral de sensortechnologieën van ST zijn cruciaal voor de prestaties van deze nieuwe AR-bril. Nu zou Xvisio Seerlens Onse kant-en-klare mobiele telefoons, pc’s en Xvisio R-computers moeten ondersteunen.

AR-bril speciaal gemaakt voor ondernemingen

De AR-bril is duurzaam, lichtgewicht en comfortabel om te dragen, zegt Xvisio. Het heeft een ingebouwde microfoon met AI-ruisonderdrukking en de mogelijkheid om handgebaren met 25 gewrichten te herkennen, waardoor een natuurlijke mens-machine-interactie mogelijk wordt. De bril werkt met Windows-, Ubuntu- en Android-apparaten die worden ondersteund door de AR Foundation SDK van Xvisio voor contentontwikkeling. De AR-bril moet met name geschikt zijn voor velddiensten, medische chirurgie, productie SOP-assist, hulp op afstand, logistiek en transport, en virtuele samenwerkingen en vergaderingen.

“We zijn enorm verheugd om met ST samen te werken aan dit nieuwe model van de productserie SeerLens One AR-brillen. ST’s BSI global-shutter-beeldsensor en IMU-apparaten met AI verbeterden de prestaties van de 6DOF-tracking in veel uitdagende industriële omgevingen”, aldus John Lin, oprichter en CEO van Xvisio Technology. “SeerLens One biedt zeer aantrekkelijke waarden voor onze zakelijke klanten die meer geavanceerde 6DOF-interactiemogelijkheden nodig hebben dan de standaard HUD-producten (Heads-Up Display) op de markt, tegen een veel betaalbare prijs.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant