Home Real infrastructure Fectar krijgt investering van 2,45 miljoen euro

Fectar krijgt investering van 2,45 miljoen euro

door Marco van der Hoeven

Fectar, bouwer van een Metaverse Creator Platform voor Augmented Reality en Virtual Reality, heeft in een investeringsronde 2,45 miljoen euro opgehaald bij een consortium van informele tech-investeerders onder leiding van Jaap van Engers, zo maakte CEO Eugène Kuipers vandaag bekend.

De financiering zal worden gebruikt om de internationale groei van Fectar te versnellen en de gebruikerservaring te verbeteren voor de ondertussen zes miljoen gebruikers wereldwijd die de AR/VR-app al hebben gedownload.

CEO Eugène Kuipers zegt daarover: “Ik ben enorm dankbaar voor de steun en het geloof van onze investeerders. Met de toegenomen mogelijkheden van VR-headsets en smartphones en de ontwikkeling van 5G-netwerken, zal de toepassing van Virtual en Augmented Reality breder beschikbaar en toegankelijker worden voor gebruikers.”

“Bovendien zullen de vorderingen op het gebied van computervisie en machine learning nauwkeurigere en responsievere AR- en VR-ervaringen mogelijk maken. Als gevolg hiervan kunnen we verwachten dat meer bedrijven en industrieën mobiele AR en VR gaan gebruiken als marketing-, onderwijs- en trainingstools. Ik ben verheugd om te zien wat de toekomst in petto heeft voor Fectar.”

Zie ook

‘XR begint met de gebruiker’

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant