Home Reality in business Ostloong brengt slimme skibril op de markt

Ostloong brengt slimme skibril op de markt

door Anne van den Berg

Het Zwitserse bedrijf Ostloong heeft tijdens CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas, in januari 2023, de slimme skibril Sirius geïntroduceerd. Deze skibril gebruikt augmented reality (AR) en artificial intelligence (AI) om informatie te delen over de piste, eventuele gevaren en andere skiërs en snowboarders. Met de skibril kunnen gebruikers hun afdaling zelfs livestreamen, belooft Ostloong.  

Tegenover het Zwitserse platform Startupticker.ch zegt Amber Gao, de CEO van Ostloong Innovations: “Dit is een grote maar verouderde markt die kan profiteren van de integratie van nieuwe technologieën om de wereld van sneeuwsporten te revolutioneren. En om deze technologieën aan te laten sluiten bij een nieuwe generatie skiërs die bedreven zijn in het gebruik van smartphones en sociale netwerken.”

Slimme skibril om de afdaling te filmen

De slimme skibril is genaamd Sirius – AR goggles. De bril is uitgerust met GPS, ingebouwde mobiele data en een HD-camera om de afdalingen te kunnen livestreamen. De skibril is gebaseerd op de door Ostloong ontwikkelde OUTDOOR AR technologie, een AR systeem dat is ontwikkeld speciaal voor buitenhuis gebruik. Natuurlijk dient de bril ook voor de doeleinden waarvoor een gewone skibril is ontwikkeld, namelijk veiligheid en helder zicht.

Een standaard en pro-versie van de slimme skibril zijn vanaf februari 2023 te koop.

Misschien vind je deze berichten ook interessant