Home Real infrastructure Hoe generatieve AI de Metaverse zal bouwen volgens Jensen Huang (CEO Nvidia)

Hoe generatieve AI de Metaverse zal bouwen volgens Jensen Huang (CEO Nvidia)

door Randall van Poelvoorde

De Metaverse schoot tijdens de hoogte van de pandemie in ons collectieve bewustzijn, toen mensen verlangden naar betere manieren om met elkaar in contact te komen dan video-oproepen. De sterke groei van gaming tijdens de pandemie heeft het ook vooruitgestuwd. Maar de  Metaverse is zo trendy geworden dat het nu te maken heeft met tegenstand en mensen praten er niet zoveel meer over.

Toch gaan de technologieën die de Metaverse zullen aandrijven razendsnel vooruit. Eén van die technologieën is generatieve AI, die gebruikmaakt van diep lerende neurale netwerken om creatieve conceptuele kunst en andere ideeën te genereren op basis van eenvoudige tekst prompts. Jensen Huang, CEO van AI- en grafische chipfabrikant Nvidia, gelooft dat generatieve AI transformerend zal zijn en dat het nog maar net begint. Eén van de grootste toepassingen ervan kan zijn in de Metaverse, dat enorme eisen stelt aan inhoud, aangezien ontwikkelaars virtuele werelden moeten vullen met 3D-assets. Talrijke bedrijven zoals Stable Diffusion, Promethean AI en Ludo AI maken gebruik van deze technologieën om automatisch kunstwerken en andere assets te genereren voor gaming- en metaverse-toepassingen. Nvidia heeft zijn eigen onderzoek op dit gebied.

Veel Metaverse bedrijven hopen dat generatieve AI zal helpen bij het leveren van de middelen om hun werelden op te bouwen. Huang gelooft dat je vooruitgang zult zien wanneer je steeds meer prompts invoert – zoals tekst om een concept uit te werken – en de conceptuele beelden steeds beter worden. En hij gelooft ook dat wanneer het herbruikbaar wordt voor verschillende Omniverse-toepassingen, dan zal het duidelijk zijn dat generatieve AI een meer volwassen stadium heeft bereikt. GamesBeat: Ik vraag me af of er nu mensen zijn die hun enthousiasme voor de Metaverse verliezen. Het was nieuws van vorig jaar. Misschien denken ze dat het een idee is dat kan sterven tijdens een recessie. Wat zou je daarover zeggen?

Jensen Huang: Ten eerste, de definitie van ” Metaverse “, zoals het betrekking heeft op de virtuele omgeving waarin we kunstmatige intelligentie-software ontwikkelen. Ik geloof dat Omniverse, de Metaverse, essentieel is voor die reis. Je kunt geen software ontwikkelen die je niet kunt testen. Je kunt geen software implementeren die je niet kunt testen. Met de wereld die softwaregedefinieerd wil worden, waar er een softwaregedefinieerde auto is of een softwaregedefinieerde grasmaaier of softwaregedefinieerde landbouwapparatuur of softwaregedefinieerde pick-and-place of een softwaregedefinieerd magazijn, kunnen we niet naar die nieuwe wereld overstappen zonder een virtuele omgeving om die software te simuleren en te testen. Daar is Omniverse in de eerste plaats voor gebouwd. Het lijkt mij logisch dat het volgende tijdperk van AI Omniverse nodig zal hebben!

Misschien vind je deze berichten ook interessant