Home Financiële realiteit Hoge acceptatie cryptovaluta bij Millennials en Gen Z

Hoge acceptatie cryptovaluta bij Millennials en Gen Z

door Pieter Werner

Onderzoek van trading platform Bitget laat zien dat dat millennials en generatie Z in toenemende mate de adoptie van cryptocurrencies ondersteunen en een meer crypto-vriendelijke samenleving opbouwen. Bijna de helft van alle millennials heeft cryptovaluta. Het verschil in acceptatie tussen jong en oud is groot. Jongeren hebben crypto duidelijk meer geadopteerd aangezien de helft van de millennials al in bezit is van cryptovaluta. Dit zal op den duur leiden tot een meer crypto-gunstige samenleving.

Opvallend is het verschil in interesse in crypto onder de vier ondervraagde groepen. Slechts 25 procent van Gen X, 21 procent van Gen Z en 8 procent van de babyboomers beleggen in cryptocurrencies tegen 45 procent van de millennials.

Positieve ervaringen

De verzamelde gegevens geven aan dat millennials het meest loyaal zijn aan cryptovaluta, omdat ze meer vertrouwd zijn met internet en digitale technologieën in vergelijking met oudere generaties. Ze zien cryptovaluta ook als een aantrekkelijke kans vanwege het hoge rendementspotentieel dat in 2017 en daarna is aangetoond. Gen Z die fans zijn van moderne technologieën, stappen graag over op blockchain en digitale activa, aangezien ze geen negatieve ervaring hebben met financiële crises, omdat ze na 2008 zijn geboren.

Acceptatie cryptovaluta

De resultaten van het onderzoek suggereren dat de invloed van babyboomers en Gen Xers zal verzwakken, aangezien tegen 2030 alle Gen Z-leden volwassen zullen zijn en de verspreiding van blockchain-technologie tegen die tijd zou kunnen leiden tot een toename van het percentage cryptovaluta-adoptanten over alle generaties. De kans op een groei in acceptatie van cryptovaluta in de komende jaren is dan ook zeer groot. “Door een gebruiksvriendelijk platform te bieden voor handelen en copy trading, en door uitgebreid onderzoek te doen, willen we een sleutelrol spelen in de verdere ontwikkeling en acceptatie van cryptovaluta in de samenleving”, aldus Gracy Chen, Managing Director Bitget.”

Regulatie

Uit gerelateerde statistieken blijkt dat elke volgende generatie steeds meer waarde hecht aan de regulering van cryptocurrencies en verwacht dat er vanuit de overheid ook meer aandacht voor komt. Het percentage mensen dat dit belangrijk vindt stijgt aanzienlijk bij de Gen X en millennial generaties, van zes procent naar respectievelijk 27 procent. Deze stijging kan worden toegeschreven aan veranderingen in waarden ten opzichte van technologie, werk-privébalans, diversiteit en inclusiviteit, en een afnemend vertrouwen in institutionele instanties.

Maatschappij

Volgens Bitget betekenen de uitkomsten dat we de komende decennia een duidelijke verschuiving gaan zien in de acceptatie van cryptocurrencies. “Tegen het begin van het volgende decennium kunnen demografische processen leiden tot een dramatische verschuiving naar een grotere acceptatie van cryptocurrencies, aangezien een groter deel van de jongere generaties een sterke vraag naar crypto blijft vertonen, ondanks de vertraging van de bevolkingsgroei.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant