Home Financiële realiteit De oprichters van Metaverse bedrijven zijn goden en centraal bankiers

De oprichters van Metaverse bedrijven zijn goden en centraal bankiers

door Randall van Poelvoorde

Op het gebied van de Metaverse zitten we eigenlijk In de oerknal.

Het creëren van geheel nieuwe werelden is niet langer voorbehouden aan goden. In de Metaverse kan een initiatiefrijke ondernemer een bedrijf oprichten dat nieuwe werelden schept alsof het niks is.

Hij kan het uiterlijk, de complete look and feel, de omvang en zelfs de natuurkundwetten geheel vormgeven langs de lijnen van zijn wildste fantasieën. Binnen deze wereld kan hij bepalen hoe mensen eruit zien; wat ze kunnen en hoe ze interacteren met elkaar en deze wereld. Met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen dat dit het allerleukste moment is om ondernemer te zijn In het digitale domein. En dat zie ik dan ook In de dagelijkse praktijk; ik spreek meerdere founders per week die allemaal hun kans proberen te pakken.

Grappig genoeg bekleden velen van hun niet alleen de goddelijke functie maar ook die van centraal bankier. Om hun bedrijven te financieren gebruiken deze founders vaak hun eigen cryptocurrency. Deze wordt ook vaak gebruikt voor de inwoners van hun nieuwe wereld. En natuurlijk houden ze een flink aantal van deze muntjes in hun eigen portemonnee waarmee ze een grote stap proberen te zetten naar hun eigen financiële onafhankelijkheid.

Ik wens al deze founders veel succes, maar als we reëel zijn zullen ze niet allemaal kunnen winnen. In de Metaverse zal het makkelijker blijken om god te zijn dan centraal bankier.

Misschien vind je deze berichten ook interessant