Home Real hardware HP introduceert workstation voor virtuele productie, AI en machine learning

HP introduceert workstation voor virtuele productie, AI en machine learning

door Marco van der Hoeven

HP heeft de nieuwste toevoeging aan de Z by HP workstation line-up gelanceerd: de HP Z6 G5 A, een desktop workstation ontworpen om te voldoen aan de behoeften van virtuele productie, 3D rendering, AI en machine learning professionals. De PC heeft het hoogste aantal cores ooit in een Z by HP workstation en de mogelijkheid om tot 3 krachtige grafische kaarten te configureren.

De Z6 G5 A wordt aangedreven door de AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO CPU en heeft tot 96 cores in één workstation CPU, waardoor gebruikers gelijktijdig intensieve projecten kunnen creëren en renderen. Met ruimte voor maximaal 3 high-end NVIDIA RTX™ 6000 Ada Generation GPU’s of AMD GPU’s en acht geheugenkanalen is de Z6 G5 A perfect om door virtuele producties, 3D modelleringstaken of complexe, geavanceerde datasets te navigeren.

“De HP Z6 G5 A is een baanbrekend workstation dat de perfecte combinatie van gemaximaliseerde cores en krachtige graphics belichaamt”, zegt Jim Nottingham, Senior Vice President en Division President, Advanced Compute and Solutions, HP Inc. “Ons team bij HP is toegewijd om professionals op het gebied van virtuele productie, 3D rendering en data science te voorzien van een krachtige en betrouwbare oplossing die niet alleen voldoet aan de prestatieverwachtingen, maar deze zelfs overtreft. De Z6 G5 A is een bewijs van onze toewijding aan innovatie, duurzaamheid en klanttevredenheid terwijl we de grenzen van wat mogelijk is in workstationtechnologie blijven verleggen.”

“Bij AMD zijn we er trots op dat onze Ryzen™ Threadripper™ PRO 7000 serie processoren het nieuwe HP Z6 G5 A workstation aandrijven, een geavanceerde oplossing die tegemoet komt aan de uiteenlopende en veeleisende vereisten van de complexe workflows van vandaag de dag,” zegt Jason Banta, corporate vice president en GM, OEM PC’s. “Onze samenwerking met HP illustreert onze gedeelde visie om de grenzen van innovatie en klanttevredenheid te verleggen en een robuuste en betrouwbare oplossing te leveren die de verwachtingen overtreft op het steeds veranderende gebied van high-performance computing.”

De Z6 G5 A kan virtuele productietaken of 3D-modelleringstaken aan, maar ook data science workflows zoals AI en machine learning. Met een innovatief systeemontwerp en de nieuwe AMD Ryzen Threadripper Pro 7000 WX-serie CPU, verpakt de Z6 G5 A een indrukwekkend aantal cores in één workstation voor een hogere productiviteit.

De Z6 G5 A biedt ook veel ruimte om uit te breiden als de eisen veranderen, met ruimte voor maximaal drie high-end GPU’s en flexibele opslagopties met aan de voorzijde toegankelijke, hot-swappable NVMe-schijven voor snelle en eenvoudige toegang tot grote bestanden. De opnieuw ontworpen lay-out van deze generatie Z by HP desktop workstations vergroot de luchtstroom, waardoor het systeem zelfs bij topprestaties koel blijft, terwijl de intelligente ventilatorregeling de ventilatorsnelheden in real-time afstemt met behulp van meer dan 20 temperatuursensoren voor een fluisterstille werking. Met 360.000 uur rigoureus testen, MIL-STD testen en certificering voor professionele toepassingen is de HP Z6 G5 A gebouwd om te weerstaan. Als onderdeel van de World’s Most Sustainable PC Portfolio, wordt HP’s toewijding aan duurzaamheid versterkt in het ontwerp, dat gebouwd is met 40% gerecycled plastic, en is gepland om EPEAT® Gold-gecertificeerd te worden, wat de toewijding van het bedrijf weerspiegelt om de impact van zijn producten op het milieu te verminderen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant