Home Real hardware AR HUD is ‘metaverse in de auto’

AR HUD is ‘metaverse in de auto’

door Marco van der Hoeven

FIC heeft een Augmented Reality Head-Up Display (AR HUD) gelanceerd, voor in voertuigen. Dit systeem toont belangrijke rijinformatie, zoals gegevens van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), navigatie, autosnelheid en verkeerswaarschuwingen, direct in het gezichtsveld van de bestuurder. Het ontwerp van FIC AR HUD maakt gebruik van Laser Beam Scanning (LBS) technologie, wat zorgt voor hoge zichtbaarheid, zelfs onder natuurlijk zonlicht, en is aanpasbaar aan verschillende rijomstandigheden zoals direct zonlicht, nacht en slecht weer.

De AR HUD biedt een breed gezichtsveld (FOV) variërend van 6 tot 42 graden en een virtuele beeldafstand (VID) van 3 tot 50 meter, waardoor de veiligheid en het gemak voor bestuurders worden vergroot. Het omvat functies zoals bestuurdersmonitoring en -gedragssystemen en werd erkend voor zijn innovatie en engineering bij de CES Awards.

Ontworpen om de focus van bestuurders op de weg te houden, beoogt FIC AR HUD de noodzaak voor bestuurders om naar instrumenten of infotainmentsystemen te kijken te verminderen. Het is opmerkelijk vanwege zijn hoge contrast, helderheid en energie-efficiëntie. De technologie wordt steeds vaker een standaardfunctie in nieuwe voertuigen, wat de groeiende populariteit en de trend naar meer futuristische auto-ontwerpen weerspiegelt.

Naarmate de AR HUD-technologie blijft vooruitgaan, wordt verwacht dat deze verfijnder en compacter wordt, met hogere resolutiebeelden en realistischere weergaven. Toekomstige ontwikkelingen kunnen verbeterde intelligente interactiefuncties omvatten, zoals spraakherkenning, gebarencontrole en oogvolging, waardoor de interactie tussen bestuurders en HUD intelligenter en handiger wordt. FIC’s AR HUD positioneert zichzelf als ‘in-voertuig Metaverse-ervaring’.

Misschien vind je deze berichten ook interessant