Home Real hardware Meta kondigt lanceerdatum aan voor Quest 3

Meta kondigt lanceerdatum aan voor Quest 3

door Marco van der Hoeven

Meta heeft officieel de lanceerdatum van de langverwachte Quest 3 aangekondigd. Vanaf 10 oktober is het product beschikbaar. De pre-orders voor de mixed reality-headset zijn nu geopend, waarmee het de eerste massamarkt-product van zijn soort ter wereld is. De startprijs voor de 128GB versie is $499,99 USD, terwijl de 512GB versie beschikbaar is voor $649,99 USD.

De Quest 3-headset biedt gebruikers mixed reality-ervaringen, waardoor een combinatie van zowel virtuele als echte werelden mogelijk is. Gebruikers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, zoals het spelen van virtuele piano of het openen van portals naar andere dimensies, terwijl ze zich bewust blijven van hun fysieke omgeving dankzij de high-fidelity, full-color Passthrough. Deze functie biedt meer dan tien keer zoveel pixels vergeleken met de Quest 2, waardoor gebruikers naadloos kunnen schakelen tussen volledig meeslepende en gemengde omgevingen door twee keer op de zijkant van de headset te tikken.

Prestatie en Beeld

Meta Quest 3 wordt aangedreven door het Snapdragon XR2 Gen 2-platform, ontwikkeld in samenwerking met Qualcomm Technologies, en biedt dubbel zoveel grafische verwerkingskracht als zijn voorganger, de Quest 2. Het streeft ernaar om gebruikers snelle laadtijden en gedetailleerde visuals in meeslepende games te bieden.

De headset beschikt ook over een 4K+ Infinite Display, met bijna 30% meer resolutie vergeleken met Meta Quest 2, en bereikt 25 pixels per graad en 1.218 pixels per inch. De visuele verbeteringen in Quest 3 zijn ontworpen om de interactieve ervaring van de gebruiker te verbeteren, ondersteund door een slanker optisch profiel dankzij de next-gen pancake lens optical stack, resulterend in een vermindering van 40% vergeleken met Quest 2.

Quest 3 is herontworpen om een dunnere profiel met meer aanpasbare pasvorm opties en gebalanceerde gewichtsverdeling te bieden dan Quest 2, met als doel gebruikers met brillen en verschillende gezichtsvormen en kapsels te accommoderen met zijn zachte verstelbare bandontwerp.

Het nieuwe model biedt ook een geavanceerd niveau van ruimtelijke audio met verbeterde geluidshelderheid en basprestaties, en een 40% luider audiobereik vergeleken met Quest 2, gericht op het bieden van een meeslepende ervaring, of de gebruiker nu aan het gamen is, films kijkt of interactie heeft met vrienden.

Mixed Reality Functies

De mixed reality-functie in Meta Quest 3 stelt gebruikers in staat om meeslepende NBA-games te kijken of deel te nemen aan diverse ervaringen, allemaal terwijl ze zich bewust blijven van hun fysieke omgeving. Het apparaat stelt gebruikers in staat om vanaf het moment dat de headset wordt opgezet hun niveau van immersie te kiezen, waardoor nieuwe gebruikers gemakkelijk kunnen wennen aan het mixed reality-aanbod.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant