Home Real hardware Rokid kondigt Rokid Max AR-bril aan

Rokid kondigt Rokid Max AR-bril aan

door Anne van den Berg
Rokid Max AR-bril

Rokid, een Chinees AR-bedrijf, heeft zijn nieuwe Rokid Max AR-bril aangekondigd. Met deze bril kunnen gebruikers een kijkervaring beleven zoals in een bioscoop. De bril toont een 215-inch scherm dat vanaf 6 meter afstand wordt bekeken. Volgens Rokid stelt de AR-bril, die een iteratie is van de Rokid Air AR-bril, gebruikers tijdens woon-werkverkeer in staat om het meeste uit hun tijd te halen.

Gelijk aan een 215-inch groot scherm bekeken vanaf 6 meter afstand, biedt de Rokid Max AR-bril gebruikers de optimale kijkervaring alsof ze in de beste positie in een bioscoop zitten. Volgens Rokid snakken gebruikers naar bioscoopervaringen op groot scherm zonder daadwerkelijk naar het theater te gaan. Ook wanneer mensen aan het gamen zijn, willen ze een hoge mate van onderdompeling ervaren, iets dat niet wordt bereikt met een telefoon of computerscherm.

Rokid Max bouwt voort op het succes van de Rokid Air AR-bril. Het 215 inch randloze scherm is 50% groter dan zijn voorganger en ondersteunt een verversingssnelheid van 120 Hz. Hui Du, hoofd van Rokid’s Hardware Design Center, zegt: “Met deze AR-bril kunnen pendelaars het meeste uit hun tijd halen – om te genieten van een groot scherm om films te kijken, games te spelen, te browsen of werk gedaan te krijgen, zonder omvangrijke en dure computers, hosts en beeldschermen.”

Rokid Max AR-brillen hebben een scherpere beeldkwaliteit

De nieuwe AR-bril moet prettiger zijn voor de ogen. Rokid Max biedt ook een gezichtsveld (FoV) van ongeveer 50 graden. Hierdoor hebben gebruikers een gecentreerd beeld, of ze nu zitten, liggen, lopen of sporten. Enerzijds biedt de AR-bril een scherpere beeldkwaliteit, dankzij de 1920*1080P Micro OLED-resolutie en 600-nit piekhelderheid. Aan de andere kant wordt de voorwaartse lichtlekkage met 90% verminderd.

Bovendien ondersteunt Rokid Max nu HDCP, waardoor gebruikers wereldwijd een breed scala aan films en tv-programma’s kunnen bekijken, waaronder verschillende streamingdiensten, waardoor het idee wordt ondermijnd dat Chinese AR-brillen beperkte toegang hebben tot digitale auteursrechten. De bril kan worden aangepast van 0,00 tot -6,00 graden om tegemoet te komen aan verschillende gezichtsbehoeften. Ook is de bril getest en gecertificeerd door TÜV Rheinland en doorstaat hij de Low Blue Light, Flicker Free en Eye Comfort test.

Misschien vind je deze berichten ook interessant