Home Reality in business BMW Group Werkt Samen met NVIDIA aan Virtuele Productie

BMW Group Werkt Samen met NVIDIA aan Virtuele Productie

door Marco van der Hoeven

BMW Group zet nieuwe stappen in de digitalisering van de autoproductie, door een samenwerking met NVIDIA aan te gaan voor virtuele productie in hun toekomstige fabriek in Debrecen, meer dan twee jaar vóór de start van de daadwerkelijke serieproductie. Milan Nedeljković, BMW AG bestuurslid voor productie, en Jensen Huang, CEO en oprichter van NVIDIA, hebben dit innovatieve concept gedemonstreerd tijdens GTC 2023.

Debrecen staat gepland als de eerste volledig virtueel geplande en gevalideerde faciliteit van BMW Group, wat een revolutionaire stap in fabrieksplanning betekent. De productie van voertuigen is daar virtueel al van start gegaan, ondanks dat de fysieke bouw van de fabriek, die in 2025 moet openen, net is begonnen. De faciliteit is bedoeld om de volgende generatie volledig elektrische modellen van BMW Group, de Neue Klasse, te produceren.

Introductie van NVIDIA Omniverse

De samenwerking maakt gebruik van NVIDIA Omniverse Enterprise, een geavanceerd platform voor het ontwikkelen en gebruiken van 3D-metaverse-applicaties voor de industrie. Dit platform maakt real-time digitale tweeling simulaties mogelijk om lay-outs, logistieke systemen en robotica virtueel te verfijnen. Het beoogt diverse planningsystemen te consolideren binnen een digitale tweeling, waardoor wereldwijde teams in real-time kunnen samenwerken, wat de efficiëntie verhoogt, besluitvormingstijden verkort en kosten bespaart.

Wereldwijde Implementatie

NVIDIA’s Omniverse zal over het hele productienetwerk van BMW worden uitgebreid, als een omvattende oplossing voor het valideren en optimaliseren van complexe productiesystemen. Het platform, dat zowel cloud-based als cloud-onafhankelijk is, maakt probleemloze samenwerking mogelijk over verschillende locaties en tijdzones, en biedt een uniforme interface voor digitale planning over de verschillende technologieën en planningsafdelingen van BMW. Omniverse zal tegen het einde van maart wereldwijd beschikbaar zijn voor BMW-experts.

Evoluerende Fabrieksproductie: BMW iFACTORY

De BMW iFACTORY, geïntroduceerd in begin 2022, dient als een blauwdruk voor de toekomstige autoproductie, waarin een transformatieve aanpak voor de planning en uitvoering van zeer complexe voertuigproductieprocessen wordt vertegenwoordigd. Dit omvat het digitaliseren van BMW Group’s voertuig- en motorfabrieken, waarbij de digitale wereld up-to-date blijft met wijzigingen in de realiteit door middel van her-scans.

Efficiëntie Verhogen door Digitalisering

Deze revolutionaire aanpak stelt productie-experts in staat live data te gebruiken voor gedetailleerde planning en optimalisatie van processen, en faciliteert real-time, fotorealistische simulaties van lay-out opties. Het stelt ook in staat om operationele fouten snel te lokaliseren, waardoor langere productieonderbrekingen worden voorkomen.

Samenwerking en Toekomstige Ontwikkelingen

De samenwerking tussen BMW en NVIDIA wordt verwacht om nieuwe mogelijkheden te blijven creëren op het gebied van virtuele integratie voor slimme, verbonden fabrieken wereldwijd. BMW plant om meer tools te integreren en alle relevante product-, proces-, kwaliteits- en kostendata beschikbaar te maken in Omniverse over tijd.

Misschien vind je deze berichten ook interessant