Home Reality in beeld MetaCompany wordt implementatiepartner van Wintor AR

MetaCompany wordt implementatiepartner van Wintor AR

door Marco van der Hoeven

Met het volwassen worden van Augmented Reality (AR) technologie wordt dit op steeds grotere schaal ingezet. Ook overheden experimenteren met het toepassen van AR voor betere dienstverlening en het efficiënter uitvoeren van haar publieke taak. The Metacompany zal daarom als implementatiepartner van Wintor deze technologie onder de aandacht gaan brengen van de overheid.

Volgens Robert Mekking, oprichter van The MetaCompany, is het een grote kans om de inwoners van Nederland nauwer te betrekken bij het openbaar bestuur door middel van XR technologie. “Door AR in te zetten, kunnen we de dienstverlening voor de klant verbeteren en tegelijkertijd het werk voor de overheid efficiënter maken”, aldus Mekking.

Jaap Gielink, oprichter van Wintor, benadrukt de waarde van de overheidsexpertise van The MetaCompany bij het implementeren van AR toepassingen. “The MetaCompany heeft de kennis en ervaring om onze AR Tour oplossing exact aan te laten sluiten bij de specifieke wensen die een publieke organisatie toch vaak heeft”, zegt Gielink.

De samenwerking tussen The MetaCompany en Wintor zal leiden tot de uitrol van innovatieve AR Tours toepassingen voor de overheid, die bijdragen aan een verbeterde dienstverlening voor de klant en een efficiëntere uitvoering van de publieke taak. Gielink: “Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking leidt tot een win-winsituatie voor zowel de overheid als de klant.”

Zie ook

‘Ga experimenteren met AR’,

Misschien vind je deze berichten ook interessant