Home Reality in beeld Ready Player One wordt werkelijkheid

Ready Player One wordt werkelijkheid

door Marco van der Hoeven

Futureverse, een bedrijf gespecialiseerd in AI en de metaverse, gaat samenwerken met met Ernest Cline, auteur van “Ready Player One”, in Readyverse Studios. Dit niuewe bedrijf heeft als doel een metaverse te creëren waar fans kunnen interacteren met verschillende verhalen en merken.

De studio, opgericht door Futureverse medeoprichters Shara Senderoff en Aaron McDonald, samen met Ernest Cline en Dan Farah, producent van de film “Ready Player One”, plant de bouw van een platform in de virtuele wereld. In een interview met GamesBeat uitten de oprichters hun doelstelling om een open metaverse te vestigen, vrij van dominantie door enig bedrijf. Ze streven ernaar de wereld van “Ready Player One” naar de virtuele rijken van de metaverse te brengen, gebruikmakend van Web3, augmented reality en virtual reality technologieën.

Readyverse Studios heeft de lancering aangekondigd van The Readyverse in 2024, een interactief platform bestaande uit onderling verbonden digitale ervaringen. Hun eerste grote rechtenovereenkomst is met Warner Bros. Discovery om de “Ready Player One” franchise naar de metaverse te brengen. Daarnaast heeft Readyverse Studios exclusieve Web3-rechten op alle toekomstige intellectuele eigendommen van Ernest Cline.

Het plan van de studio is om een multi-wereld, multi-IP, interoperabele open metaverse-ervaring te creëren die toegankelijk is voor een breed publiek. Dit initiatief is in lijn met de visie van de open metaverse, met nadruk op principes als bewijsbare digitale eigendom, gemeenschapseigendom van infrastructuur, decentralisatie, veiligheid en interoperabiliteit. The Readyverse zal gebruikmaken van de technologie van Futureverse, die al meer dan vijf jaar in ontwikkeling is.

Misschien vind je deze berichten ook interessant