Home Reality in beeld ‘Digital Twin van iedere nieuwe BMW’

‘Digital Twin van iedere nieuwe BMW’

door Marco van der Hoeven

Dassault Systèmes en BMW Group gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een nieuw engineeringplatform voor BMW, waarbij het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes centraal staat. Dit platform zal ingezet worden voor de ontwikkeling van voertuigen op basis van Digital Twins, een technologie die het mogelijk maakt virtuele replica’s van fysieke objecten te creëren en te gebruiken voor simulaties en analyses.

Meer dan 17.000 werknemers van BMW, afkomstig uit diverse technische disciplines, zullen gebruik maken van dit platform. Het doel is om het ontwikkelingsproces van voertuigen, van idee tot productie, te versnellen. Door de inzet van het 3DEXPERIENCE-platform en de technologie van Digital Twins, wil BMW de time-to-market van hun producten verkorten en tegelijkertijd de kwaliteit en duurzaamheid verhogen.

Het 3DEXPERIENCE-platform zal dienen als het kernsysteem in BMW’s toekomstige productontwikkeling. Alle technische teams zullen werken met een virtuele tweeling van elk voertuigmodel, inclusief de verschillende varianten, gebruikmakend van real-time, geïntegreerde data. Dit maakt het mogelijk om componenten efficiënter te hergebruiken, de complexiteit van modelvariaties te beheersen en de ontwikkelingstijd te verkorten. BMW zal ook in staat zijn om gegevens van bestaande IT-systemen over te zetten naar het platform en dit uit te breiden met aanvullende disciplines zoals modellering en simulatie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant