Home Reality in gaming Sony brengt nieuwe PlayStation VR2-headset uit

Sony brengt nieuwe PlayStation VR2-headset uit

door Anne van den Berg

Op 22 februari 2023 heeft Sony de PlayStation VR2 uitgebracht, de volgende versie van Sony’s virtual reality-headset. Deze PSVR2 heeft nieuwe functies zoals op headset gebaseerde haptische feedback, eye-tracking-technologie, nieuwe Sense Controllers en 3D-audio. Ook moet de nieuwe headset comfortabeler zijn, waardoor gamers langer kunnen gamen. Naast de verbeterde headset heeft Sony meer dan 30 games uitgebracht die nu beschikbaar zijn voor VR.

De officiële release van de PlayStation VR2 volgt bijna een jaar na de eerste aankondigingen van de verbeterde headset. Nu het er is, heeft Sony ook meer dan 30 titels gelanceerd die beschikbaar zijn voor virtual reality, zoals Grand Turismo 7, Resident Evil Village en Star Wars. De PSVR2 is een verbetering van de eerste Sony VR-headset, die al in oktober 2016 werd uitgebracht.

PlayStation VR2-headset al jaren in de maak

In een officiële verklaring schreef Jim Ryan, President & CEO van Sony Interactive Entertainment: “Vandaag is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van PlayStation, nu we de aftrap geven voor een nieuwe generatie virtual reality-gaming. Dit moment heeft jaren geduurd en ik ben heel blij dat gamers eindelijk PlayStation VR2 in handen kunnen krijgen. Onze teams in het hele bedrijf hebben nauw samengewerkt met enkele van de meest getalenteerde game-ontwikkelaars in de branche om deze volgende stap in VR-gaming te zetten – en de kwaliteit van het werk dat in deze games is gestoken, was zo geweldig om te zien.

Eén van de games die beschikbaar is voor de PSVR2 is Horizon Call of the Mountain. In deze game kunnen gamers de eye tracking-functie op de PlayStation VR2 gebruiken om blikken uit te wisselen met de gedetailleerde personages. Of gamers kunnen de haptische feedback van de PSVR2 Sense Controller voelen wanneer ze hun hand in het water van een stromende rivier steken. Ook in Resident Evil Village laat de feedback van de headset gamers angstaanjagende momenten beleven in Dimitrescu Castle.

Bedankt dat je op deze reis bent gekomen

Ryan vervolgt: “Het is nog maar het begin voor PS VR2, en er zullen dit jaar en daarna nog veel meer ervaringen komen. Je kunt je verheugen op nog meer games die nog gelanceerd moeten worden, waaronder Creed: Rise to Glory – Championship Edition, The Walking Dead: Saints & Sinners: Chapter 2 Retribution, No Man’s Sky en meer. Ik wil al onze fans bedanken dat jullie met ons op deze reis zijn gekomen. We zijn echt geïnspireerd door je passie en voortdurende ondersteuning en we kunnen niet wachten tot je dit volgende niveau van virtual reality-gaming ervaart.

Meer over de PlayStation VR2 vind je hier.

Misschien vind je deze berichten ook interessant