Home Reality in gaming Liteboxer breidt uit naar Europa

Liteboxer breidt uit naar Europa

door Anne van den Berg

Het Amerikaanse bedrijf Liteboxer breidt zijn door trainers begeleidde workouts in de metaverse uit naar Europa. Volgens Liteboxer zijn ze daarmee één van de eerste VR-sportclubs die hun diensten internationaal beschikbaar maken. Het bedrijf volgt nog geen jaar op de oprichting in maart 2022. Momenteel maken al 900.000 mensen gebruik van de VR-applicatie die te vinden is in Meta’s Quest Store.  

“We vinden het super om onze innovatieve VR-fitnesservaring naar gebruikers in Europa te brengen”, vertelt Jeff Morin, CEO van Liteboxer. “We geloven dat onze virtuele trainers de manier waarop mensen sporten gaan revolutioneren. Het is alsof je een personal trainer bij je thuis is. We zijn toegewijd om onze services breder beschikbaar te maken en deze unieke fitness ervaring naar gebruikers in Europa te brengen.”

Liteboxer nu beschikbaar in 16 Europese landen

De dienst was in eerste instantie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Groot-Brittannië. Nu worden daar zestien landen uit Europa aan toegevoegd, namelijk: Ierland, Duitsland, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Portugal, Spanje, Italië, Hongarije, Polen en Oostenrijk. Momenteel maken al 900.000 mensen gebruik van de app en dat moeten er dus veel meer worden, als het Liteboxer ligt.

Liteboxer biedt een virtual reality sportervaring, waarbij je getraind wordt door echte trainers die je in de virtuele wereld ontmoeten. Er zijn verschillende hoge intensiteit trainingen beschikbaar, zoals een bokstraining op muziek. Dankzij Meta Quest’s Passthrough technologie moeten virtuele en fysieke werelden met elkaar gemengd kunnen worden, zodat je bijvoorbeeld de trainer in je eigen woonkamer kunt zien.

Misschien vind je deze berichten ook interessant