Home Reality in gaming Sony geeft patent vrij voor in-game blockchain

Sony geeft patent vrij voor in-game blockchain

door Anne van den Berg

Sony heeft een patent vrijgegeven voor een in-game blockchain-infrastructuur om de handel en verkoop van digitale assets te ondersteunen. Het patent bevat een gedistribueerd grootboek dat unieke identifiers en metadata gebruikt voor een veilige NFT-handel in objecten zoals in-game items, avatars of videoclips en afbeeldingen. De blockchain stelt de gebruiker in staat om de geschiedenis van een asset te bekijken, zoals eerder eigendom, uiterlijk en andere metadata. 

Sony heeft het patent begin november 2022 vrijgegeven om veilige in-game aankopen van items en NFT’s te ondersteunen. De in-game blockchain-infrastructuur ondersteunt het verhandelen en verkopen van digitale assets en waarborgt tegelijkertijd voor de legitimiteit en geschiedenis van de activa. De gegevens voor elk item zijn bijvoorbeeld de unieke identificatie en geschiedenis, zoals vorig eigendom, en andere metadata.

Hoe de in-game blockchain werkt

De blockchain van Sony werkt met een gedistribueerd grootboek dat unieke identifiers en metadata gebruikt. Wijzigingen in de eigenschappen van het digitale object, zoals eigendom, uiterlijk of metadata, kunnen een verzoek starten om de geschiedenis bij te werken. Er kan een nieuw blok worden gegenereerd voor en toegevoegd aan het gedistribueerd grootboek dat de wijzigingen in de geschiedenis van het digitale object identificeert. Het nieuwe blok kan stukjes van eerdere blokken bevatten.

Afgezien van items en personages die naar de blockchain kunnen worden gebracht, ondersteunt de blockchain van Sony ook het vastleggen van gameplay-momenten zoals videoclips of afbeeldingen en het distribueren ervan als NFT’s. Dit helpt gamers geld te verdienen met hun gameplay, in lijn met de huidige gewoontes van gamers om hun spel op te nemen en dat bijvoorbeeld via YouTube te streamen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant