Home Reality in gaming PuttView X gebruikt AR om beter te putten

PuttView X gebruikt AR om beter te putten

door Anne van den Berg

PuttView is een bedrijf dat boeken en tools levert om een betere golfer te worden. Specifiek, om een betere putter te worden tijdens je buitengolfspel, heeft het bedrijf nu een app ontwikkeld voor de HoloLens van Microsoft. De augmented reality (AR-) app genaamd PuttView X helpt je door putt-informatie op de baan weer te geven. Het werd gepresenteerd op de PGA Merchandise Show 2023 en wordt in juni 2023 verscheept. 

PuttView X is een combinatie tussen een door PuttView ontwikkelde AR-app en de HoloLens-headset van Microsoft. De app kan worden gebruikt met de ingebouwde handvolgtechnologie van HoloLens. Volgens Puttview hebben golfers met deze set geen ander gereedschap of instellingen nodig om hun putten te verbeteren. De informatie wordt direct op de golfbaan getoond met behulp van augmented reality. Informatie kan terreinkenmerken zijn, maar de app kan ook afstand meten en informatie geven over hoe je het beste kan putten op basis van green, afstand, snelheid, pauze en helling.

PuttView X helpt bij het oefenen van putten

In een verklaring zei Lukas Posniak, mede-oprichter van het bedrijf: “PuttView X is het technologisch meest geavanceerde trainingshulpmiddel voor golf. De reactie op PuttView X was ongelooflijk en dat is een bewijs van ons team van ingenieurs, die briljant werk hebben geleverd om wat ooit een droom was, werkelijkheid te laten worden.” Christoph Pregizer, mede-oprichter van het bedrijf en fervent golfer, vervolgde: “Het vermogen van PuttView X om elke green direct te lezen, waar ook ter wereld, heeft het potentieel om de manier waarop we putten te veranderen.”

Golfers die wat hulp willen tijdens hun spel, moeten even wachten voordat deze opstelling wordt geleverd. De headset met app kan online worden gereserveerd, maar de augmented reality-bril wordt in juni 2023 verzonden. De kosten van PuttView X, inclusief de HoloLens, bedragen 14.480 dollar. Wie pre-ordert krijgt 500 dollar korting bij definitieve aankoop. Golfers die niet kunnen wachten, kunnen ook beginnen met indoor AR setup.

Misschien vind je deze berichten ook interessant